Mandarijnenschil: hier zijn 7 problemen die het beter oplost dan wat ook - BekijkDezeVideo.nl
x
Mandarijnenschil: hier zijn 7 problemen…
11 De actrice van Gone with the Wind, Olivia de Havilland, is 102 jaar geworden: dit is ze in al haar schoonheid

Mandarijnenschil: hier zijn 7 problemen die het beter oplost dan wat ook

24 April 2019 • Door Janine
8.743
Advertisement

Al het fruit is goed, maar vooral mandarijnen: ze zijn rijk aan vitamine C en groep B en talrijke mineralen - magnesium, ijzer, fosfor, calcium, kalium, selenium en zink -, die ze allemaal tot krachtige bondgenoten maken tegen talrijke kwalen. Bovendien zijn ze, omdat ze voor 88% uit water bestaan, ideaal voor het bestrijden van uitdroging en obstipatie.

Het is echter niet alleen hun pulp - geliefd bij volwassenen en kinderen - die heerlijk is, maar ook hun schil, die effectief is in het bestrijden van deze 7 problemen: zo moet je het bereiden om te profiteren van al zijn natuurlijke voordelen.


1. BRONCHITIS. Doe een halve mandarijnenschil in een glas warm water en laat het een half uur staan, voordat je het opdrinkt.

2. HOESTEN. Snijd de schil in kleine stukjes en laat ze drogen; voeg ze dan toe aan een glas warm water en laat het een week staan. Neem vervolgens driemaal daags 20 druppels.

3. VERSTOPTE NEUS. Doe verschillende schillen in een bak met kokend water en snuif gedurende minstens 10 minuten de stoom die eruit komt op.

4. PROBLEMEN MET DE SPIJSVERTERING. Snijd de schil fijn, wat je aan elk gerecht kunt toevoegen: zo voorkom je het risico op maagpijn of brandend maagzuur.

 

foto: pixabay

5. VOETSCHIMMEL. Om er vanaf te komen, wrijf je de mandarijnenschil twee keer per dag een week lang op het gedeelte dat door de schimmel is aangetast.

6. FYSIEKE UITPUTTING EN SLAPELOOSHEID. Neem een witte katoenen zak en vul deze met mandarijnenschillen: leg hem dichtbij het gezicht en adem het aroma gedurende minstens 15 minuten in; het zal ook effectief zijn tegen hoofdpijn.

7. HOGE BLOEDDRUK EN HARTKLOPPINGEN. Voeg de mandarijnenschil toe aan drie liter water, dat je kookt. Laat het een uur staan, filter het water en gebruik het om er elke dag een bad mee te nemen.

Nu je deze verschillende manieren kent om de schil te gebruiken, gooi je niets meer weg van de mandarijn! Probeer het zelf.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt