Mandarijnenschil: hier zijn 7 problemen die het beter oplost dan wat ook

Janine image
door Janine

24 April 2019

Mandarijnenschil: hier zijn 7 problemen die het beter oplost dan wat ook
Advertisement

Al het fruit is goed, maar vooral mandarijnen: ze zijn rijk aan vitamine C en groep B en talrijke mineralen - magnesium, ijzer, fosfor, calcium, kalium, selenium en zink -, die ze allemaal tot krachtige bondgenoten maken tegen talrijke kwalen. Bovendien zijn ze, omdat ze voor 88% uit water bestaan, ideaal voor het bestrijden van uitdroging en obstipatie.

Het is echter niet alleen hun pulp - geliefd bij volwassenen en kinderen - die heerlijk is, maar ook hun schil, die effectief is in het bestrijden van deze 7 problemen: zo moet je het bereiden om te profiteren van al zijn natuurlijke voordelen.

Advertisement
Joe Ravi/wikimedia

Joe Ravi/wikimedia

1. BRONCHITIS. Doe een halve mandarijnenschil in een glas warm water en laat het een half uur staan, voordat je het opdrinkt.

2. HOESTEN. Snijd de schil in kleine stukjes en laat ze drogen; voeg ze dan toe aan een glas warm water en laat het een week staan. Neem vervolgens driemaal daags 20 druppels.

3. VERSTOPTE NEUS. Doe verschillende schillen in een bak met kokend water en snuif gedurende minstens 10 minuten de stoom die eruit komt op.

4. PROBLEMEN MET DE SPIJSVERTERING. Snijd de schil fijn, wat je aan elk gerecht kunt toevoegen: zo voorkom je het risico op maagpijn of brandend maagzuur.

 

Advertisement
pixabay

pixabay

5. VOETSCHIMMEL. Om er vanaf te komen, wrijf je de mandarijnenschil twee keer per dag een week lang op het gedeelte dat door de schimmel is aangetast.

6. FYSIEKE UITPUTTING EN SLAPELOOSHEID. Neem een witte katoenen zak en vul deze met mandarijnenschillen: leg hem dichtbij het gezicht en adem het aroma gedurende minstens 15 minuten in; het zal ook effectief zijn tegen hoofdpijn.

7. HOGE BLOEDDRUK EN HARTKLOPPINGEN. Voeg de mandarijnenschil toe aan drie liter water, dat je kookt. Laat het een uur staan, filter het water en gebruik het om er elke dag een bad mee te nemen.

Nu je deze verschillende manieren kent om de schil te gebruiken, gooi je niets meer weg van de mandarijn! Probeer het zelf.

Advertisement