7 goede gewoonten voor het slapen gaan die je kunnen helpen af te vallen

Janine image
door Janine

20 Augustus 2019

7 goede gewoonten voor het slapen gaan die je kunnen helpen af te vallen
Advertisement

Wist je dat ons lichaam calorieën verbrandt, zelfs terwijl we slapen? Daarom is rust even noodzakelijk als lichamelijke oefening. Tijdens de nacht verbrandt ons lichaam in feite tussen de 300 en 400 calorieën, wat het equivalent is van energie die het lichaam zou verbranden met een uur normale activiteit. Experts zeggen dat een goede herstellende slaap zou helpen bij gewichtsverlies, net als lichamelijke oefeningen. Om resultaten te verkrijgen is het raadzaam om enkele gewoonten aan te nemen die het metabolisme kunnen versnellen.

via Pnas

Advertisement
Pixabay

Pixabay

In een koele omgeving slapen. Het is belangrijk om te gaan slapen in een omgeving die niet te warm is. Wanneer we in slaap vallen in een koele slapakamer of zonder pyjama, worden de cellen die verantwoordelijk zijn voor thermoregulatie meer geactiveerd om ons lichaam te verwarmen en dus calorieën te verbranden.

Het drinken van druivensap. Druivensap helpt calorieën verbranden dankzij een speciale stof genaamd resveratrol. Deze stof zet "slecht" wit vet om in beige vet. Als we slapen, gebruikt ons lichaam beige vet om ons warm te houden, dus als we een glas druivensap drinken voordat we naar bed gaan, kunnen we overtollig vet verwijderen. Het is uiteraard het beste om vruchtensappen te kiezen zonder toegevoegde suiker.

Advertisement
Pexels

Pexels

Ga altijd op dezelfde tijd slapen en word altijd op dezelfde tijd wakker. Verschillende studies hebben aangetoond dat het hebben van slechte gewoonten gerelateerd aan de tijd dat je in slaap valt en wakker wordt, helpt om het gewicht te verhogen. Normaal gesproken suggereert melatonine ons lichaam wanneer we gaan slapen en op dezelfde manier zou het moeten helpen beige vetcellen te activeren die calorieën helpen verbranden.

Het gebruik van smartphone of tablet voordat je gaat slapen. Het blauwe licht van onze apparaten is een andere reden waarom we 's nachts geen goede nachtrust kunnen krijgen. Het is aangetoond dat het blauwe licht van onze smartphones de productie van melatonine vertraagt, dus het duurt langer om in slaap te vallen. Het gevolg is dat we vaak heel laat gaan slapen en 's morgens worden overweldigd door vermoeidheid.

Unsplash

Unsplash

Een eiwitrijke snack eten. Als je het juiste eet, is het niet zo erg om een kleine snack te nemen voordat je naar bed gaat. We raden aan om voor eiwitrijk voedsel te kiezen, zoals Griekse yoghurt, magere ricotta, magere kalkoen of pindakaas - ze zullen het metabolisme verhogen en je spieren helpen groeien.

Doe wat oefeningen. Oefening is de beste manier om van stress af te komen en het metabolisme te verhogen voordat je naar bed gaat. Er is aangetoond dat zowel cardiovasculaire als aerobe training efficiënt zijn; een training die is bedacht om het uithoudingsvermogen te vergroten, helpt om vet te verbranden: zwemmen of gewichtheffen kunnen dus de beste oplossingen zijn. Je wordt er niet te onrustig van, en tegelijkertijd stimuleren ze de verbranding van calorieën, ook nadat we in slaap zijn gevallen.

Unsplash

Unsplash

Kruidenthee drinken. Bepaalde soorten thee en kruidenthee kunnen je helpen om 's nachts af te vallen. We hebben het uiteraard over natuurlijke kruidenthee, die onze gezondheid op verschillende manieren kan verbeteren en ons zelfs fitter kan maken. Kaneel, bijvoorbeeld, bestrijdt ontstekingen en voorkomt een opgeblazen gevoel in de ochtend; pepermunt vermindert de eetlust en voorkomt dat je gaat snacken; kamille verbetert ook de spijsvertering en ontspant de zenuwen.

Door deze kleine gewoonten eigen te maken, kunnen we in vorm blijven, maar onthoud altijd dat ze geen wonderen doen: als we niet trainen en als we overdag niet gezond eten, zijn alle inspanningen nutteloos.

Advertisement