Oma krijgt de diagnose seniele dementie en de kat probeert haar op haar eigen manier te "genezen" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Oma krijgt de diagnose seniele dementie…
In de liefde is trouw zijn altijd aangenaam en nooit een offer Zij is 102 jaar en hij is 100: ze zijn dolverliefd op elkaar en besluiten te trouwen

Oma krijgt de diagnose seniele dementie en de kat probeert haar op haar eigen manier te "genezen"

Door Janine
4.198
Advertisement

Iedereen weet dat het hebben van een kat als huisdier goed is voor de gezondheid, en het gevoel van geluk en mentale ontspanning verhoogt. Het is daarom geen toeval dat, in vergelijking met de hond, de kat in kwestie een van de beste en meest trouwe vrienden van de mens is, en er zijn zoveel ongelooflijke verhalen die elke dag worden gedeeld door internetgebruikers over de hele wereld waarvan zij protagonisten zijn. Wat we je vandaag willen vertellen zal je hart doen smelten, daar zijn we zeker van.

foto: YouTube

Michu, de hoofdrolspeler in dit ongelooflijke verhaal, is altijd de favoriete kat in huis geweest voor Karen Urzua Gonzalez, een vrouw uit San Bernardo in Chili, wiens video op Facebook het internet rond ging en ons het bewijs gaf: katten hebben therapeutische krachten en kunnen het begrijpen als er iets mis is met ons!

De hoofdrolspeler in de video, naast Michu, is de oma van Karen, die op 80-jarige leeftijd een diagnose had van seniele dementie, een degeneratieve ziekte die het geheugen en andere redeneervaardigheden met betrekking tot taal, perceptie en oordeel verandert.

foto: YouTube

Zoals je kunt zien op de foto’s van Karen, klimt de kat letterlijk op de achterkant van Maria Eliana's hoofd en probeert haar te strelen om een onzichtbare pijn of ongemak te verlichten, die duidelijk waargenomen wordt door de gevoelige kat. Het antwoord op Michu's gedrag is duidelijk onbekend voor zijn baasjes, maar Karen heeft het ontcijferd als een teken van sterke empathie van de kat, die op alle mogelijke manieren probeerde zijn positieve krachten op de arme oma te "gebruiken".

Advertisement
foto: Facebook

Of het nu een teken van het lot was of niet, Michu's gebaar naar Karen's oma ontroerde iedereen en liet ons begrijpen hoe deze viervoeters, hoewel soms hooghartig en afstandelijk, zeer waardevolle vrienden en "genezers" zijn. We zouden allemaal een kat in huis moeten hebben!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt