De kat van de dochter voelt dat de vader kanker heeft en weigert hem alleen te laten: "Hij weet dat hij hem nodig heeft" - BekijkDezeVideo.nl
x
De kat van de dochter voelt dat de vader…
Een moeder wordt gefilmd terwijl ze haar zoon straft op een openbaar toilet: Alle liefde in één blik: 21 tedere foto's van dieren en hun baasjes

De kat van de dochter voelt dat de vader kanker heeft en weigert hem alleen te laten: "Hij weet dat hij hem nodig heeft"

20 April 2021 • Door Janine
9.787
Advertisement

Wie zei dat katten niet aanhankelijk en intuïtief kunnen zijn voor de gevoelens en gemoedstoestanden van de mensen om wie ze het meest geven? Hoewel we meer concrete voorbeelden hebben met honden, kunnen katten ons ook verbazen met een geweldig vertoon van liefde, meer dan we misschien denken. Kelly Nugent pakte snel haar koffers toen ze hoorde dat haar geliefde vader op het punt stond een behandeling met beenmergkanker te beginnen, en terwijl ze van Miami naar New York reisde, nam ze haar twee prachtige katten met zich mee. Een van hen, genaamd "Sweet Potato", oftewel "zoete aardappel", of simpelweg "Tato", is in het bijzonder gehecht aan Kelly's vader: hij staat altijd aan zijn zijde en ondersteunt hem op elk moment van de dag, met genegenheid en knuffels, zoals alleen een kat dat kan.

Kelly Nugent is gek op haar vader, die ze beschouwt als haar beste vriend, en daarom haastte ze zich onmiddellijk naar New York om dicht bij hem te zijn toen ze hoorde van de vreselijke diagnose van beenmergkanker. Je bent nooit klaar voor dit soort nieuws en er is zeker meer dan één hand voor nodig om de pijn en vermoeidheid te verdragen - soms is er zelfs een extra poot voor nodig! Naast de bagage nam Kelly daarom ook haar twee katten mee, waarvan er één meteen zijn ware aard liet zien toen hij eenmaal geacclimatiseerd was in zijn nieuwe huis: dicht bij Kelly's vader zijn!

Na slechts twee weken leek Sweet Potato zich te realiseren dat er iets mis was met Kelly's vader en leek het ook plotseling de grote verantwoordelijkheid op zich te hebben genomen om hem te genezen: "Het is het liefste dat ik ooit heb gezien, want ik weet dat Sweet Potato kan voelen dat er iets mis is met mijn vader en dat zijn hulp nodig is," zei Kelly, eraan toevoegend:" Hij loopt altijd om hem heen en het is alsof hij zegt: 'Dit is nu mijn werk.' Kortom, het is alsof hij het wist".

Advertisement

En te bedenken dat Kelly's vader niet eens zo'n kattenliefhebber was voordat hij Sweet Potato ontmoette, omdat hij altijd had laten zien dat hij meer van honden hield. Maar de prachtige kat met zijn wit-rode vacht heeft zijn hart veroverd! Nu zijn de twee onafscheidelijk!

Het is niet gemakkelijk om een ​​chemotherapiebehandeling onder ogen te zien, zowel fysiek als mentaal, maar Sweet Potato zorgt onberispelijk voor zijn "nieuwe" baasje.

Zoals Kelly zegt: "Als mijn vader achter de computer zit, springt Potato op het toetsenbord. Als hij aan tafel zit met zijn papieren, gaat Potato op de papieren zitten. Als hij in zijn stoel zit, springt Potato bij hem op schoot.” Hij weet dat hij hem niet alleen kan laten, omdat hij weet dat hij hulp nodig heeft.

Het goede nieuws is dat sinds Sweet Potato in het leven van Kelly's vader is gekomen, de gezondheid van de man geleidelijk is verbeterd. De kanker lijkt bijna in remissie en in juni 2021 wordt verwacht dat Kelly's vader een beenmergtransplantatie zal ondergaan.

Het is tenslotte niets nieuws dat pet therapy, oftewel therapeutische hulp die voortkomt uit de aanwezigheid van een huisdier, echt werkt. Sweet Potatoe is het zoveelste mooie geval waarin de onvoorwaardelijke liefde tussen huisdier en eigenaar ongelooflijke voordelen voor het lichaam oplevert.

Advertisement

We wensen deze prachtige familie het allerbeste en hopen op goed nieuws voor de toekomst!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt