Kat reist 20 km om de wrede familie te bereiken die hem expres in de steek had gelaten

Janine image
door Janine

17 Juni 2021

Kat reist 20 km om de wrede familie te bereiken die hem expres in de steek had gelaten
Advertisement

Huisdieren zijn geen speelgoed en niemand op deze planeet heeft het recht om de macht op te eisen om over hun lot te beschikken zoals ze dat nodig achten. Hoeveel verhalen over het in de steek laten van dieren lezen of zien we op het nieuws, hoeveel afleveringen van wreedheid en intimidatie tegen hen, alsof ze afval zijn dat naar believen moet worden weggegooid? Wat deze mensen niet beseffen is dat ook onze dierenvrienden een hart en een gevoeligheid hebben die gerespecteerd moeten worden, het zijn ook levende wezens met emoties en gevoelens!

via The Dodo

Advertisement

Thank you all who shared Toby’s story earlier this week. Toby is safe here at the SPCA Pet Adoption Center waiting to find his forever home. He would prefer to be the only cat in his home. We hope his story inspired you to take a stand for animals in need and register for the 2018 SPCA Dog Walk on May 6th. Spcawake.org/walk

Pubblicato da SPCA of Wake County su Venerdì 6 aprile 2018

Dit is het ontroerende verhaal van Toby, een kat die door zijn vorige familie in de steek werd gelaten om aan een nieuwe familie te worden gegeven; het arme katje had niet alleen de reden voor die verandering van huis niet begrepen, maar hij kon ook niet begrijpen dat zijn zeer geliefde mensenfamilie hem overdroeg aan mensen die hij helemaal niet kende: waarom lieten ze hem in de steek?

De kat Toby, die niet tevreden was met het leven in dat nieuwe huis met die vreemden, besloot dat hij zich bij zijn oude familie zou voegen, degenen die hij zo erg miste, en daarvoor rende hij weg en liep hij bijna 20 kilometer in zijn eentje!

Advertisement
SPCA of Wake County/Facebook

SPCA of Wake County/Facebook

Een zeer lange reis die hem terugbracht om op de deur van zijn geliefde menselijke familie te kloppen, maar de verrassing was dubbel triest: de oude eigenaren wilden hem helemaal niet in huis en dus, moe van hem in de buurt te hebben, brachten ze Toby naar een van de dichtstbijzijnde opvangcentra en vroeg de dierenartsen om hem te kunnen afmaken. Een verzoek vol menselijk egoïsme en slechtheid, waar de vrijwilligers van de opvang gelukkig niet op ingingen.

SPCA of Wake County/Facebook

SPCA of Wake County/Facebook

De opvang nam vervolgens contact op met de SPCA van Wake County, die zich over hem zou ontfermen, hem alle nodige zorg zou geven en ook een nieuw huis zou zoeken, ervan overtuigd dat ze hem deze keer alleen maar genegenheid zouden geven. Tara Lynn, het hoofd van de SPCA, vertelde over hun ervaring met Toby: "Ze namen hem mee naar een opvangcentrum en vroegen hen om hem in te laten slapen. Het was zo hartverscheurend om te weten dat hij terug was bij zijn familie, en dit was hun reactie! Hij testte positief op het feliene immunodeficiëntievirus en had ook een bovenste luchtweginfectie. We hebben hem van de infectie genezen maar het heeft even geduurd..."

SPCA of Wake County/Facebook

SPCA of Wake County/Facebook

Het is duidelijk dat Toby in de loop van de tijd is hersteld en volledig is genezen, zeer liefdevolle relaties heeft gevormd met alle vrijwilligers van het nieuwe opvangcentrum in Wake County en in de tussentijd ook is geadopteerd door een liefhebbend meisje genaamd Michele Puckett uit Raleigh, in North Carolina; nu woont de kat Toby onder een nieuw dak met zijn nieuwe baasje en partner en in het gezelschap van twee andere katten, met wie hij meteen een uitstekende relatie heeft opgebouwd: "Hij is zo lief, teder en liefdevol. Ook hij houdt, net als zijn vierpotige vrienden, van ons bed, alsof hij hier altijd heeft gewoond. Hij vindt het heerlijk om te ontspannen en onder onze kussens te liggen!", zei Michele.

SPCA of Wake County/Facebook

SPCA of Wake County/Facebook

Het belangrijkste is dat Toby eindelijk iemand heeft gevonden die van hem houdt en die hem niet op de meest absolute manier pijn zou doen. Het gedrag van zijn voormalige menselijke familie is onaanvaardbaar, die niet alleen de aanwezigheid van de kat in huis niet kon verdragen, maar ook het lef had om hem naar het asiel te brengen met het afschuwelijke verzoek om hem te doden.

Onze viervoeters zijn geen speelgoed wat we zat kunnen worden, maar het zijn voelende wezens die liefde, oneindige genegenheid en enorm respect voor hun menselijke eigenaren voelen: we mogen hun gevoelens niet op deze manier verraden!

Advertisement