Een moeder jaagt haar homoseksuele zoon uit huis, maar zijn opa van moeders kant verdedigt hem: "jij bent degene die tegennatuurlijk is” - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een moeder jaagt haar homoseksuele zoon…
Een jongen adopteert een doof hondje en leert hem gebarentaal om te communiceren Dit kind werd geboren zonder benen en met een ongeneeslijke ziekte: vandaag rent en traint hij voor de volgende Paralympics

Een moeder jaagt haar homoseksuele zoon uit huis, maar zijn opa van moeders kant verdedigt hem: "jij bent degene die tegennatuurlijk is”

Door Janine
68.093
Advertisement

"Beste Christine, ik ben teleurgesteld in je als dochter. Je hebt gelijk dat we een “schande in de familie hebben”, maar je vergist je in wie het is. Bel ons als je je hart vindt."

Zo begon de brief die een opa besloot aan zijn dochter Christine te schrijven, ter verdediging van zijn kleinzoon Chad. Harde woorden, die de man niet langer voor zich kon houden, door een goede positie in te nemen, waaruit blijkt hoe ouderen er soms in slagen om veel objectievere en open visies te hebben dan jongeren. Maar laten we eens kijken wat hem zoveel wrok heeft veroorzaakt.

via: Huffpost
foto: Reddit

De aanleiding van de brief was Christine's beslissing om haar zoon Chad het huis uit te zetten, nadat deze openlijk tegen zijn moeder had gezegd dat hij homo was en een relatie had met een andere man.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar het is waar. Hoewel we denken in een samenleving te leven die vooruitstrevender is dan in het verleden - zelfs vanuit het oogpunt van rechten en gelijkheid - klopt dit niet helemaal. Te veel mensen accepteren nog steeds niet dat liefde een universeel gevoel is en ook onder mensen van hetzelfde geslacht kan bestaan.

Het was het geval van de moeder van Chad die, in naam van de religieuze voorschriften volgens welke zij haar zoon zou hebben opgevoed, besloot dat zijn seksuele geaardheid moest worden "gestraft", als een echte "gruwel".

En hier kwam de opa tussenbeide, die besloot zijn dochter een les te geven. Net zoals ze met haar zoon had gedaan, besloot de man haar "af te wijzen", haar definitief gedag te zeggen totdat ze op andere gedachten zou komen, en spijt zou hebben van wat ze had gedaan.

"Chad het huis uit gooien, simpelweg omdat hij je vertelde dat hij homo is, is de echte gruwel", luidden de woorden van Christine's vader. "Een ouder die zijn kind afwijst is wat tegen de natuur ingaat".

Alsof dat niet genoeg was, schreef de opa van Chad openlijk aan zijn dochter, dat hij vanaf dat moment voor zijn kleinzoon zou zorgen, de houdingen en meningen van zijn dochter als tijdverspilling afwijzend.

"Het enige intelligente dat ik je in dit alles hoorde zeggen, was dat je je kind niet hebt opgevoed om homo te zijn. Natuurlijk niet. Hij is op deze manier geboren en koos er net zo min voor dan dat hij ervoor koos linkshandig te zijn. Jij hebt ervoor gekozen om beledigend, bekrompen en achterlijk te zijn".

Een echte afwijzing van zijn dochter dus, die niet veel verschilde van de afwijzing die Christine Chad liet lijden. Uit deze woorden komt alle genegenheid naar voren die een opa kan voelen tegenover een kleinzoon, die soms als groter wordt beschouwd dan die voor zijn kinderen.

Liefde is liefde, ongeacht het geslacht van de mensen. Het zou gepast zijn om het volledig, overal en in elk geval te begrijpen, zodat iedereen de vrijheid heeft om het te leven zoals zij dat willen, zonder het recht te nemen om persoonlijke keuzes te beoordelen die niemand schade toebrengen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt