Bestrijdt onder meer keelpijn en oorinfecties met knoflook, een krachtig middel tegen virussen en bacteriën - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Bestrijdt onder meer keelpijn en oorinfecties…
Deze man neemt alleen oude honden in huis die niemand wil en wil hij hen een beter leven geven

Bestrijdt onder meer keelpijn en oorinfecties met knoflook, een krachtig middel tegen virussen en bacteriën

Door Skip Tromp de Haas
3.208
Advertisement

Waar denk je aan als je het woord knoflook leest? Vampiers verjagen misschien, maar vooral toch de associatie met koken zal als eerste in je opkomen. Knoflook is zowel gedroogd als vers dan ook een veelgebruikt ingrediënt die als smaakmaker dient in vele gerechten. Als je knoflook even niet door een culinaire lens bekijkt dan kom je erachter dat deze plant ook over eigenschappen beschikt die heel goed voor je zijn. Het blijkt namelijk een zeer effectieve natuurlijke bestrijder van bacteriën en virussen. Hier lees je waarom knoflook voor je gezondheid onmisbaar kan blijken te zijn.

foto: Maxpixel

Knoflook bevat net als bosui en prei een stofje genaamd allicine dat een belangrijke rol speelt bij het voorkomen dat kankercellen kunnen ontstaan. Antioxidanten zoals tocopherol en flavonoïdden zijn in ruime mate aanwezig en dragen bij aan onder meer het beperken van de schade die vrije radicalen aanrichten.

Saponines zijn andere stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Zij zijn in ruime mate aanwezig in knoflook. Zij helpen bij het beheersen van slecht cholesterol en bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Alle zonet genoemde voordelen zijn min of meer al lange tijd bekend. Maar in een onderzoek dat is uitgevoerd door het Institute for Health and Nutrition Research in Ethiopië wordt het volgende gesteld. Door de naar verluid aangetoond geneeskrachtige eigenschappen in knoflook zou het oorontstekingen, verkoudheid, hoesten, oorontstekingen en longontstekingen die het gevolg zijn van een infectie, kunnen bestrijden.

Bovendien kan knoflook gebruikt worden als oordruppels zodat middenoorinfecties kunnen worden behandeld. Wil je een huisgemaakte remedie bereiden dan heb je daarvoor nodig: 3 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels olijfolie en 5 gepelde knoflooktenen.

Doe het volgende: verhit de kokosolie, voeg de olijfolie en de geperste knoflooktenen toe. Door elkaar roeren en een half uur laten rusten. Het mengsel kan worden bewaard in een glazen pot die van tevoren is gesteriliseerd.

Het mengsel dient op topische wijze gebruikt te worden, d.w.z. dat je het aanbrengt op de plekken waar het nodig is. Smeer het dus uit over de borst in geval van hoesten, op de neusgaten bij verkoudheid en een druppel in het oor in geval van oorontsteking. Alvorens het in te nemen adviseren we dat je contact opneemt met je huisarts om te controleren of er bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden voor het gebruik of dat er redenen zijn het niet in te nemen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt