Alle voordelen van laurierthee op een rijtje - BekijkDezeVideo.nl
x
Alle voordelen van laurierthee op een…
Laat Steenbokken niet aan je ontsnappen: ze zijn uitstekende levensgezellen

Alle voordelen van laurierthee op een rijtje

06 Augustus 2019 • Door Skip
21.614
Advertisement

De laurierplant is een aromatische en geneeskrachtige plant die al sinds mensenheugenis wordt gebruikt in de keuken en als natuurlijke remedie om de meest uiteenlopende symptomen mee te bestrijden. De oude Grieken en Romeinen maakten er lang geleden al ruimschoots gebruik van vanwege de natuurlijke medicinale eigenschappen, die zeker goed zijn voor de gezondheid. Hoewel dit een product is dat doorgaans in de keuken wordt gebruikt in de bereiding van diverse recepten, willen we in dit artikel echter stilstaan bij de voordelen van een lang getrokken thee die je kan maken van laurierbladeren.

foto: Needpix

Laurier is geurig en biedt vele gezondheidsvoordelen. De beste manier om er voordeel uit te halen is door er thee of een heilzame kruidenthee van te maken. Het is echt heel makkelijk om te maken. Laat water koken en voeg daar ongeveer tien blaadjes laurier aan toe. Als het water kookt leg je de deksel op het pannetje en laat je het geheel gedurende enkele uren afkoelen.

Maar waarom is getrokken laurierthee zo goed voor je?

Laurier werkt ontsmettend, gaat vrije radicalen en kanker tegen. Door de vitamine C die erin zit versterkt het de afweer en blijft het immuunsysteem actief. Bovendien helpt laurier bij het verbeteren en in stand houden van het zichtvermogen, want er zit vitamine A in.

Bovendien werkt laurier het zuiveren van je nieren in de hand, omdat je er goed door kunt plassen. Het is een uitstekende remedie waarmee de luchtwegen zijn vrij te maken en waarmee ontstekingen in de mond kunnen worden bestreden.

Getrokken laurierthee, al eerder omschreven klinkt misschien als een remedie van oma die niet efficiënt is. Integendeel, met laurierthee kan er iets aan winderigheid worden gedaan: het verlicht buikpijn en gaat winderigheid tegen. Het werkt ook goed tegen hoofdpijn omdat het een sterk pijnstillende werking heeft.

Mocht je last hebben van lichte spijsverteringsproblemen willen we je aanraden getrokken laurierthee te proberen... daarna zal je je stukken beter voelen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt