Vrouwen die VEEL PRATEN, leven langer en serener: deze studie bevestigt het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen die VEEL PRATEN, leven langer…
In dit busstation redden ze zwerfhonden van de kou met dekens en autobanden Als je je lever wilt zuiveren, zet deze voedingsmiddelen dan op tafel

Vrouwen die VEEL PRATEN, leven langer en serener: deze studie bevestigt het

Door Janine
3.630
Advertisement

Er zou een verband kunnen bestaan tussen praatvaardigheid en een lang leven. Dit werd ontdekt door een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van het Albert Einstein College of Medicine en de Universiteit van Yeshiva. Het proefschrift richtte zich specifiek op vrouwelijke proefpersonen, meer vatbaar voor dialoog vanwege de hoge aanwezigheid van FOXP2, ook wel "taaleiwit" genoemd. De aanleg om meer te praten verlengt niet alleen het leven, maar helpt ook om mensen serener en gelukkiger te maken.

Het onderzoek werd uitgevoerd op een steekproef van 250 mensen, waarin duidelijk gedrag werd gedetecteerd dat was gericht op interactie met anderen. Maar hoe kan spraakzaam zijn het leven verlengen? De sleutel tot alles zou wezenlijk in de psychofysische balans zijn, die wordt begunstigd door de eigen gemoedstoestand en emoties met vrijheid en openheid zich uit te drukken.

Veel praten betekent sociaal, optimistisch zijn, een goede relatie hebben, niet alleen met anderen, maar ook met jezelf. De studie heeft zelfs het ideale aantal woorden per dag gekwantificeerd dat het welzijn van het organisme zou kunnen bevorderen. In de praktijk moet elk individu meer dan 15 duizend woorden per dag uitspreken, een beetje zoals een bepaald aantal stappen om het cardiovasculaire systeem actief te houden.

Kletsen is een wondermiddel gericht tot mensen, dieren, dingen of zelfs zichzelf. Het belangrijkste is om het hardop te doen. Door te spreken kun je uiting geven aan wat je van binnen voelt, angst verminderen en het behoud van een goede cognitieve activiteit bevorderen.

Zoals eerder vermeld, hebben vrouwen al in hun DNA het vermogen en de mogelijkheid om veel meer te praten dan mannen, wat ook kan verklaren waarom ze gemiddeld langer leven. Ongeacht het feit dat het geheim voor een lang leven echt het woord kan zijn, is het belangrijk dat het ongetwijfeld helpt om je beter, actiever en aanweziger te voelen.

Mensen zijn van nature een sociale soort, zozeer zelfs dat in situaties van isolatie het niet ongewoon is dat gesprekken zich met denkbeeldige metgezellen kunnen ontwikkelen.

Hoewel dit een symptoom van waanzin lijkt, is het juist een manier om het gezond verstand te behouden. Dus laat je gaan en praat!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt