Als je van kort haar houdt, is dit wat het onthult over je persoonlijkheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je van kort haar houdt, is dit wat…
Voor je beste vriendin die ver weg woont, maar die jou beter begrijpt dan de vrienden die je elke dag ziet Je moet nooit het ene kind met het andere vergelijken: elk van hen is uniek

Als je van kort haar houdt, is dit wat het onthult over je persoonlijkheid

18 Mei 2019 • Door Janine
6.627
Advertisement

Voor velen vertegenwoordigt het haar een groot deel van de charme van een vrouw, het omlijst het gezicht, verzacht de gezichtsuitdrukkingen, verbergt defecten en benadrukt de kwaliteiten. Afgezien daarvan is het kapsel echter behoorlijk iconisch van vrouwelijke schoonheid, het is een model dat is opgelegd en gefixeerd in de collectieve verbeelding. Experimenteren met een korter kapsel is daarom niet alleen een trend, maar kan ook een echte bevestiging van vrijheid worden.

foto: Pxhere

Zelfs in het moderne tijdperk zijn er nog steeds mensen die lang haar met één van de essentiële details identificeren die vrouwelijkheid beschrijven. Het is geen toeval dat veel vrouwen hun toevlucht nemen tot kleine trucs zoals extensions of zelfs pruiken, om het haar dikker te maken en een opvallende haardos te tonen. Het androgyne kapsel is door de tijd heen geaccepteerd, zelfs met enig succes, zoals bijvoorbeeld in het geval van de lieve Sinead O'Connor, de beroemde zangeres uit de jaren '90. En langer geleden, Twiggy Lawson, een supermodel uit de jaren '60 dat de bob lanceerde dat zelfs Mattel ertoe bracht om een Barbie te maken die dezelfde coupe had.

Maar dit was niet genoeg en wanneer een vrouw de "dramatische" beslissing neemt om haar haar kort te knippen, denken anderen allereerst dat ze ziek is of plagen haar met scherpe ironie. Maar tegen het tij in gaan kan je helpen weer contact te krijgen met je innerlijke zelf, zoals bevestigd door alle moedige vrouwen die deze stap hebben gezet. Een van hen is de beroemde Braziliaanse actrice Deborah Secco die deze transformatie vierde door haar haar voor de camera's live te laten knippen. De verandering hielp haar niet alleen in de huid te kruipen van het nieuwe personage dat ze in “Second Sun” zou spelen, maar ook om zich los te maken van haar oude zelf.

foto: Max Pixel

Het probleem van haarlengte voor mannen en vrouwen is lang en complex, maar aan de basis is er nog steeds een stille genderdiscriminatie. Veel actrices of modellen die een bepaald beeld belichamen, zijn contractueel verboden om hun haar af te knippen, bijna alsof het dient om een soort toestand van sociaal evenwicht te handhaven.

Advertisement
foto: Unsplash

Antropologisch begonnen mannen hun haar te knippen omdat het ongemakkelijk was tijdens de jacht of in de strijd, terwijl het voor vrouwen een symbool was van jeugdigheid en dus van vruchtbaarheid. Een vrouw kan meer of minder aantrekkelijk zijn, maar haar essentie ligt niet in haar haar of in een ander attribuut van het lichaam, maar in haar zelfrespect en haar uniekheid als individu.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt