Ook sterke vrouwen hebben het recht om moe te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ook sterke vrouwen hebben het recht…
Deze jongen heeft honderden oude banden gerecycled en er mooie manden voor zwerfhonden van gemaakt Enkele tips om kinderen dichter bij het lezen te brengen, volgens Maria Montessori

Ook sterke vrouwen hebben het recht om moe te zijn

Door Janine
11.562
Advertisement

Een sterke vrouw zijn, is zowel een geschenk als een veroordeling, omdat ze altijd bestemd lijkt te zijn om uitdagingen aan te gaan, beproevingen te overwinnen, te vechten met de wereld en ook met zichzelf. Voor deze strijders is de liefde nooit eenvoudig, elke keer beladen met obstakels en pijn voor het vinden van een beetje rust. Al die sterke vrouwen hebben het met moeite overwonnen, maar toch geven ze niet op, omdat ze dat niet kunnen.

foto: Pexels

Een sterke vrouw raapt op delicate wijze haar gebroken hart bij elkaar en droogt de natte ziel van tranen. Ze weet hoe ze moet helpen, zelfs wanneer ze het zelf nodig heeft en vergeeft omdat ze iedereen altijd een tweede kans geeft. Ze houdt nooit op te geloven in haar eigen waarde, zelfs als iedereen het probeert kapot te maken, ze heeft geen wrok, woede of wraak, omdat ze zich ervan bewust is dat het geen enkel nut heeft.

Al deze kracht is echter niet onbeperkt en het simpele feit dat je sterk bent, betekent niet dat je geen lijden, teleurstelling of wanhoop voelt. Het is een vorm van vermoeidheid die verder gaat dan die kan worden gevonden in slaap of rust, omdat het moeilijk is om altijd het slechtste te verwachten, je voor te bereiden wetende dat er andere moeilijkheden zullen komen. Het kan vermoeiend zijn om constant de persoon te zijn die het meest liefheeft of het meest volwassen is in een relatie, degene die geeft, die projecteert en die hoop ziet verdwijnen.

Het is zo vernederend om zoveel tijd en energie te investeren in dingen en mensen die er nooit genoeg voor terug geven, en altijd weer opnieuw moeten beginnen met het enthousiasme van het begin. Het is niet juist om je in een oneindig schaakspel te voelen waarin je minstens 2 zetten vooruit moet zijn, want het alternatief is om alles te verliezen.

foto: Pxhere

En toch, zelfs als dit de vloek van sterke vrouwen lijkt te zijn, maakt deze immense macht hen in staat om hun rol in de wereld te dragen, die van het brengen van licht en hoop. Ze geven niet op omdat ze wel moe zijn, maar nooit moe om sterk te zijn. Iets hogers en diepers leidt en ondersteunt hen, spreekt tot hen en vertelt hen dat aan het einde van het pad alles zinvol zal zijn geweest.

Sterke vrouwen zijn heldinnen en genezers van de wereld, ze lopen licht dor het leven, ondanks het gewicht dat ze op hun schouders dragen. Hoe het leven ze ook op de proef stelt en hoe moe ze ook aan de finish komen, want daar komen ze aan, trots en moedig, speciaal en uniek.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt