Vrouwen die te laat komen leven langer: een verrassende studie onthult het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen die te laat komen leven langer:…
Het lijkt misschien op een paard zoals alle anderen, maar als je er goed naar kijkt, begrijp je waarom het als de mooiste ter wereld wordt beschouwd Ze leert een jongen kennen via Facebook en wordt verliefd op hem: vlak voordat ze trouwen, onthult hij dat hij erg rijk is

Vrouwen die te laat komen leven langer: een verrassende studie onthult het

Door Janine
1.934
Advertisement

Stiptheid is iets van vrouwen, generaties vriendjes en echtgenoten weten het goed. De eersten die veroordeeld zijn om in de auto te wachten totdat hun vriendin het huis verlaat, de tweede, klaar met de jas aan terwijl de echtgenote de laatste hand legt aan haar make-up. Deze keer echter spreken we van een echt chronisch aspect, van hen die een andere perceptie van tijd hebben. Uit onderzoek blijkt echter dat dit "defect" eigenlijk het geheim is van een langer leven.

via: BBC
foto: Max Pixel

Een psycholoog aan de Universiteit van San Diego, Jeff Conte, voerde een onderzoek uit naar New Yorkse medewerkers van de metro, die vaak te laat op het werk verschijnen. Wat opviel was, dat naast hun vermogen om verschillende dingen tegelijk te verwerken, ze ook een bijzondere en onverwachte conditie van sereniteit en welzijn hadden.

In de praktijk lag de reden voor hun te laat komen in de aanleg voor multitasking, met een zeer positief neveneffect, dat wil zeggen een positievere en minder gestresste levenshouding. De hersenen van deze individuen, voornamelijk vrouwen, besteden tegelijkertijd aandacht aan een groot aantal activiteiten, zonder angst of druk.

Het is een aangeboren gave waardoor ze, ondanks de hoeveelheid taken, efficiënt zijn, met als klein nadeel dat ze regelmatig het horloge uit het oog verliezen. Een heel fascinerend feit was om te verifiëren dat voor velen "1 minuut" minder dan 60 seconden duurt, terwijl het voor anderen op meer dan 70 seconden uitkomt.

Dit betekent in biologisch geprogrammeerde personen dat er op deze manier voor elk uur gemiddeld 10 tot 15 minuten bijkomt. Niet slecht, zozeer zelfs dat een minder fiscale en toegeeflijke houding ten opzichte van zichzelf zich vertaalt in een betere gezondheid, met name de lagere incidentie van hart- en vaatziekten of depressieve stoornissen.

foto: Pexels

Uit de serie "lang leve de laatkomers", vooral in de vrouwenwereld. Hoewel deze levensstijl die minder geobsedeerd is door precisie een lange levensduur garandeert, kan deze anderzijds economische schade vertegenwoordigen. De uitdrukking "tijd is geld" geldt meer dan ooit in de moderne samenleving, omdat alleen al in Amerika wordt geschat dat als gevolg van laatkomers jaarlijks ongeveer 90 triljard dollar verloren gaat.

Hoe word je punctueler zonder je geluk op te offeren? Je moet gewoon wat zelfkennis hebben en weten hoe je jezelf moet organiseren. Degenen die weten dat ze nooit op tijd zijn, kunnen de avond tevoren alles voorbereiden wat ze nodig hebben. Denk aan de vele moeders en huisvrouwen die moeten zorgen voor het huis, hun kinderen en misschien zelfs hun werk... als zij niet zouden multitasken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt