Menopauze: dit zijn de symptomen en effecten van deze hormonale verandering - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Menopauze: dit zijn de symptomen en…
Een aantal 100% natuurlijke tips die het verschijnen van grijs haar kunnen vertragen De kracht van de handen: dit is welke voordelen worden bereikt door ze in deze posities te plaatsen

Menopauze: dit zijn de symptomen en effecten van deze hormonale verandering

Door Janine
3.091
Advertisement

De menopauze is een fase van zeer belangrijke veranderingen in het leven van een vrouw. Het treedt meestal op rond de leeftijd van 50 jaar, met subjectieve verschillen die betrekking kunnen hebben op zowel het type symptomen als de timing van hun begin. Gewoonlijk begint deze aandoening te verschijnen wanneer de menstruatiecyclus gedurende ten minste 12 opeenvolgende maanden is onderbroken. Voor een effectieve diagnose kan de arts vervolgens een aantal specifieke onderzoeken voorschrijven.

via: NHS
foto: Pexels

Wanneer wordt vermoed dat iemands fysieke toestand verandert als gevolg van de menopauze, zijn botdichtheidstesten, bloedtesten, hormonaal profiel, buik en borst-echografie nuttig. Sommige vrouwen hebben het geluk om zonder al te veel trauma's dit fysiologische proces te doorlopen, maar in veel andere omstandigheden vindt de overgang met veel ongemakken plaats.

Het begint met de klassieke opvliegers, zowel overdag als 's nachts, met stemmingswisselingen als gevolg van schommelende hormoonspiegels en het gevoel van vermoeidheid dat daarbij hoort. De afname van de productie van oestrogeen beïnvloedt verschillende functies van het lichaam zoals het immuunsysteem, de hersenen, het hart, botten, enz.

Andere veel voorkomende symptomen zijn bijvoorbeeld: koude rillingen, verlies van libido, vaginale droogheid, pijn op de borst, tintelingen, droge huid, onregelmatige hartslag, spijsverteringsstoornissen, spier- en gewrichtspijn, ongemak tijdens het plassen, haarverlies en gewichtsverlies, moeite met concentratie.

foto: Pixnio

De duur van al deze veranderingen varieert ook van persoon tot persoon. Er zijn vrouwen die er binnen een jaar of twee helemaal vanaf zijn, terwijl anderen te maken krijgen met een langzamer proces dat meer dan tien jaar kan duren.

In veel gevallen stuurt het lichaam nogal wat waarschuwingssignalen vóór de daadwerkelijke komst van de menopauze, zodat het ons van tevoren kan voorbereiden. We moeten de veranderingen in de cyclus in de gaten houden, zowel in kwantiteit als in regelmaat. Onderschat bekkenpijn of pijn aan de borsten niet, vooral wanneer ze niet vervagen. Ten slotte kunnen droge slijmvliezen, opvliegers en frequente hoofdpijn een definitieve alarmbel zijn.

Het slechte nieuws is dat de menopauze niet kan worden vermeden, maar het goede nieuws is dat je er op een manier mee kunt omgaan die zo min mogelijk problemen oplevert. Naast het volgen van eventuele medische instructies, ligt het geheim in goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en proberen een positieve houding aan te nemen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt