Het hebben van huisdieren helpt kinderen stress te elimineren en gelukkiger te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het hebben van huisdieren helpt kinderen…
Breien is een wondermiddel voor creativiteit en ontspanning Deze hond werd achtergelaten in een plastic zak, maar gelukkig greep een vrouw in

Het hebben van huisdieren helpt kinderen stress te elimineren en gelukkiger te zijn

Door Janine
1.305
Advertisement

Huisdieren zijn zeker niet alleen "gezelschapsdieren”, ze betekenen veel meer. Vooral voor kinderen is het erg belangrijk om op jonge leeftijd met een hond of een kat te maken te hebben -  puppy's onder elkaar dus, en een kleine hond kan veel meer zijn dan alleen een vierpotige vriend. Een onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de aanwezigheid van huisdieren bijdraagt aan het verlichten van stress en angst bij kinderen. De voordelen van de relatie tussen kinderen en huisdieren gaan veel verder dan het dagelijks leven en in dit artikel willen we de 3 kwaliteiten beschrijven die een kind bemachtigt wanneer hij met een huisdier woont.

foto: Unsplash

Met een klein beestje in huis leert een kind allereerst respect voor dieren. Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend - tegenwoordig wordt de veiligheid en het welzijn van een dier vaak overschaduwd, zo niet volledig verwaarloosd, totdat het gaat om echte mishandeling. Maar als je als kind leert om met een ander levend wezen te leven, leer je meteen dat ook een kat of een hond ademhaalt, eet, het koud heeft en geknuffeld moet worden. Dit aspect heeft een positieve invloed en ontwikkelt empathie bij kinderen, een fundamentele kwaliteit op elke leeftijd.

Gevoeligheid en sociale vaardigheden zijn andere aspecten die een kind krijgt en verbetert in de aanwezigheid van een huisdier. Frequent contact met dieren leidt ertoe dat het kind een zeer intens niveau van gevoeligheid ontwikkelt; het kind zal steeds vaker het dier in zijn spellen opnemen en dit zal zijn relaties met andere kinderen positief beïnvloeden.

foto: Pexels

Ten slotte moet de stressfactor niet worden onderschat. Een experiment uitgevoerd door de Universiteit van Florida nam een wiskundetest af bij 100 kinderen; uit de resultaten bleek dat de kinderen met een huisdier kalmer en rustiger op vragen reageerden. Leren omgaan met stress is een cruciale vaardigheid voor onze emotionele stabiliteit, zowel op volwassen leeftijd als wanneer we kind zijn.

Advertisement
foto: Pxhere

Het is belangrijk om te onthouden dat de eerste momenten van interactie tussen een dier en een kind altijd zorgvuldig moeten worden gevolgd om onaangename ongelukken te voorkomen. Het is raadzaam om huisdieren te adopteren na het 4e jaar van het kind. Als je bijvoorbeeld al een hond hebt en het kind "de nieuwkomer" vertegenwoordigt, dan is het belangrijk om de tijd te nemen om de hond aan deze nieuwe situatie te laten wennen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt