Het is beter om single te zijn dan met iemand samen te leven die ons ongelukkig maakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het is beter om single te zijn dan met…
Deze oogarts heeft Nepal doorkruist om duizenden mensen gratis te behandelen Met deze eenvoudige oefeningen kunnen we onze hersenen actief houden en Alzheimer voorkomen

Het is beter om single te zijn dan met iemand samen te leven die ons ongelukkig maakt

Door Janine
14.172
Advertisement

De "juiste" persoon vinden, met wie we de geneugten en moeilijkheden van het leven kunnen delen, is niet eenvoudig, maar als we bedenken hoeveel individuen op de planeet leven, vraagt je je af waarom. De schattingen van de VN laten zien dat er ongeveer 3,65 miljard vrouwen op de wereld zijn, terwijl er iets meer mannen zijn - is het mogelijk dat je onder al deze mensen geen soulmate kunt vinden? Helaas is het zo: het is moeilijk, ook omdat inmiddels veel mensen zich verstoppen achter selfies en berichten op sociale netwerken, zonder echt relaties te cultiveren. Daarom wordt het steeds moeilijker om samen iets te delen en voelt men zich vaak alleen. Alleen zijn is echter geen negatieve conditie: de kunst van het alleen zijn vereist in feite veel volwassenheid en innerlijk evenwicht, zeer belangrijke eigenschappen om beter met jezelf en met anderen te kunnen leven.

via: Huffpost
foto: Unsplash

“Het is beter om alleen te zijn dan in slecht gezelschap” is een gezegde dat in vele gelegenheden in het leven tot uiting komt en dat we goed in gedachten moeten houden. De samenleving hamert er, al sinds we kinderen waren, op waardoor we denken dat je in het leven altijd iemand naast je nodig hebt, een echtgenoot, kinderen - alleen zijn is ondenkbaar en wordt zelfs afgekeurd. Alsof leren alleen te zijn met jezelf, goed leven, geen belangrijk persoonlijk doel zou zijn.

Dit alles betekent niet dat we relaties moeten vermijden, om de eenzaamheid te kennen, maar dat we vrede, rust en motivatie ook alleen kunnen vinden. Single zijn betekent niet dat je geen vrienden hebt, maar het kan een belangrijke fase zijn, waarin je het juiste moment hebt om goed na te denken over een mogelijke partner.

foto: Unsplash

Deze kijk op de wereld wordt niet altijd sociaal gezien geaccepteerd, maar het is alleen pure en eenvoudige hypocrisie: waarom gedwongen worden met iemand samen te zijn die ons niet gelukkig maakt?

Waarom moeten we dag na dag doorbrengen met iemand die geen cent waard is?

Om goed te leven, is het niet altijd nodig dat iemand anders ons compleet maakt. Alleen zijn, zelfs in een kortstondige levensfase, is vaak een uitstekende gelegenheid om te begrijpen en na te denken over onze werkelijke behoeften.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt