Een huwelijk dat niet werkt, schaadt de gezondheid zoals alcohol en roken: dat zegt dit onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een huwelijk dat niet werkt, schaadt…
Kinderen die voor de eerste keer iets zuurs eten: hun reacties zijn leuk 5 manieren waarop ons lichaam reageert op het einde van een relatie

Een huwelijk dat niet werkt, schaadt de gezondheid zoals alcohol en roken: dat zegt dit onderzoek

7.410
Advertisement

Getrouwd zijn - of een langdurige relatie hebben - is iets dat ons beschermt tegen vele ziektes en ons in staat stelt langer te leven. Verschillende studies hebben dit type relatie onderzocht, maar nu wordt er een andere gepubliceerd waarin staat: de gezondheidsvoordelen zijn er als het gaat om een gelukkige verbintenis. Wanneer een huwelijk niet goed gaat, gebeurt het tegenovergestelde, dat wil zeggen dat de betrokken personen meer kans hebben om pathologische aandoeningen te ontwikkelen.

foto: Pixabay.com

Onderzoekers aan de universiteiten van Nevada en Michigan hebben de gezondheidstoestand van 373 stellen tijdens de eerste zestien jaar van hun huwelijk gemonitord om erachter te komen hoe conflicten kunnen ontstaan door geld, opvoeding van de kinderen, familieleden en hobby's en op welke manier dit negatief heeft beïnvloed.

De resultaten van deze lange observatie hebben duidelijk gemaakt dat huwelijksproblemen schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen, meer voor mannen dan voor vrouwen. Dit komt omdat een ongelukkige relatie kan leiden tot reacties in het lichaam zoals ontstekingen, eetluststoornissen en een verhoogde productie van stresshormonen die een negatief effect kunnen hebben op het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem.

"Het ervaren van een huwelijk vol spanningen is net zo schadelijk als drinken of roken", zei Rosie Shrout, onderzoeker van de experimentele psychologie (Universiteit van Nevada, Reno). "Volgens ons onderzoek blijkt het conflict bijzonder schadelijk voor mensen die tijdens discussies een vijandige of defensieve houding aannemen, en voor degenen die voortdurend dezelfde dingen bespreken zonder een gemeenschappelijke oplossing te vinden".

Kortom, als je jezelf in dit profiel ziet en je om je gezondheid geeft, is het goed om na te denken over hoe je dit probleem kunt oplossen!

Source:

https://www.bbc.co.uk/news/health-40170287

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/jul/16/a-bad-marriage-is-as-unhealthy-as-smoking-or-drinking-say-scientists

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt