Wie echt aanwezig wil zijn in je leven zal er altijd zijn, zonder enig excuus

Janine image
door Janine

24 December 2019

Wie echt aanwezig wil zijn in je leven zal er altijd zijn, zonder enig excuus
Advertisement

Relaties zijn niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan in het leven. Hoewel er een sterke aantrekkingskracht achter de verbinding van twee mensen kan zijn, betekent dit niet dat dit tot stabiele en blijvende gevoelens leidt. Tegelijkertijd gebeurt het soms dat, vanuit een aanvankelijke idylle, bestaande uit rust en sterke gevoelens, de vlam bij een van de partners dooft die zich op deze manier langzaam van de ander verwijdert en slechts wat kruimels van zijn liefde achterlaat.

Het is op dat moment dat de realiteit onze verwachtingen teleur begint te stellen. Misschien blijven we meer verwachten van iemand die ons in plaats daarvan langzaam maar zeker minder geeft.

via Psychology Today

Pexels

Pexels

En het is altijd in deze moeilijke situaties dat we uit naam van de genegenheid voor de ander, of om de herinnering aan een goede relatie te bewaren, de partner blijven achtervolgen, totdat we doen alsof er niets aan de hand is tegenover zijn onaanvaardbare gedrag. Dit is helemaal fout. Zeker, het accepteren van de realiteit van een verslechterde relatie is niet eenvoudig, dat doet pijn. Maar het is net zo waar dat, als iemand echt aanwezig wil zijn en deel wil uitmaken van ons leven, hij altijd de ruimte voor ons zal vinden, ons zal respecteren en ons het gevoel zal geven dat hij aanwezig is.

En dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, maar ook voor vriendschappen. We moeten geen genoegen nemen met de restjes van een van beide, door zichzelf te vernederen op zoek naar iets dat niet meer bestaat. Ons bewust van onze waarde en ons recht om gelukkig te zijn, zullen we op dat moment begrijpen dat het niet langer juist is om energie en lijden te verspillen met diegene die geen interesse heeft om een ​​actief deel van ons leven te zijn.

Advertisement
Pexels

Pexels

Wie er echt wil zijn om van ons te houden en ons te steunen - als partner of als vriend - zal er zijn, of zal er in elk geval alles aan doen om er te zijn. Wij hebben tenslotte de macht om te beslissen of we ons in lege relaties willen laten meeslepen, of dat we onszelf opnieuw willen laten verrassen met iemand die zonder excuses deel wil uitmaken van ons leven.

Advertisement