Deze wandelaars hebben een hond in het bos gevonden die al 11 dagen lang verdwaald was: de vreugde is enorm - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze wandelaars hebben een hond in het…
In deze kliniek krijgen patiënten hun geheugen terug door voor pasgeboren kittens te zorgen Jeugdtrauma's beperken de hersengroei en de ontwikkeling van kinderen: de wetenschap bevestigt dit

Deze wandelaars hebben een hond in het bos gevonden die al 11 dagen lang verdwaald was: de vreugde is enorm

Door Janine
28.541
Advertisement

Voor Danny Hartung en Kelly McDuffie veranderde een normale wandeling in de natuur in een echte reddingsmissie. In de eerste week van augustus 2019 liepen de twee langs een pad in het Shenandoah National Park in Virginia met het idee om bramen te zoeken en te genieten van een dag in de open lucht. Terwijl ze liepen, werd hun aandacht getrokken door de stroom van een nabijgelegen bron, maar toen ze eenmaal bereikten wat ze vonden, zagen ze iets onverwachts.

foto: YouTube

In de struiken zat een hond, een Golden Retriever, zichtbaar bang omdat hij probeerde zich voor hun zicht te verbergen, zonder weg te rennen, misschien omdat iets hem verhinderde om te lopen. Toen de twee hem naderden, herkenden ze hem omdat ze kort daarvoor een flyer met zijn foto hadden gezien, waarop stond dat hij zoek was.

De eigenaren van Max, dit is de naam van het dier, verbleven in hetzelfde resort als het stel, en ze hadden foto's rondgestuurd omdat hun vierpotige vriend was ontsnapt nadat een schoonmaker per ongeluk een deur had opengelaten.

foto: YouTube

De hond naar huis brengen bleek een moeilijke taak. Max was 11 dagen alleen geweest, hij was fysiek zeer beproefd en bang, hij kon misschien niet eens opstaan of lopen door een gewonde poot. Pas na verschillende pogingen, veel geduld, eten en water, liet het dier zich eindelijk benaderen.

Kelly en Danny hadden gelukkig een mobiele telefoon, dus belden ze de parkwachter om hulp te vragen en Max naar zijn eigenaren te vervoeren. Zonder die waterbron en het rijpe fruit aan de struiken eromheen, had de hond zeker niet zo lang kunnen overleven.

Advertisement
foto: YouTube

De familie van Max was enorm blij dat ze hun hond weer konden knuffelen, terwijl ze bijna de hoop hadden verloren hem weer te zien. Volgens het rapport van de dierenarts was de hond, hoewel ondervoed en lijdend, verder in goede staat, hij kon niet bewegen omdat hij te zwak was.

Toen hij thuiskwam, bracht het arme dier veel tijd door met slapen, moe als hij was door dat slechte avontuur, dat gelukkig goed eindigde.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt