Ik ben geen perfecte moeder, maar ik probeer elke dag een goede moeder te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Ik ben geen perfecte moeder, maar ik…
De juiste man wordt verliefd op je geest en accepteert je zoals je bent, zonder filters of maskers Elke avond laat deze bakker onverkocht brood en ander voedsel voor mensen in nood op een bankje achter

Ik ben geen perfecte moeder, maar ik probeer elke dag een goede moeder te zijn

09 November 2019 • Door Janine
1.342
Advertisement

Moeder worden is een enorm geschenk, een voorrecht dat het leven van een vrouw voor altijd verrijkt en verandert. Elke moeder wil altijd perfect zijn voor haar kinderen: ze wil altijd weten wat ze moet doen en het goed doen. Elke moeder hoopt het altijd beter en meer te doen wat betreft de zorg voor haar kinderen. Maar moeders vergeten vaak dat perfectie niet bestaat, dat ze kan leren van haar fouten en dat het accepteren van haar eigen imperfectie deel uitmaakt van het moeder zijn.

foto: Pexels

Moeders willen hun taken altijd perfect uitvoeren en vergeten hoe moeilijk het is om moeder te zijn. En niet alleen vanwege de bevalling en de pijn, of de slapeloze nachten, of de duizend twijfels die je overvallen en al die onzekerheden. Maar eerder vanwege een gevoel van "breken" met iemands vorige manier van leven. De tijden en behoeften zijn totaal veranderd, de plannen van het leven of het werk dat er vaak onder lijdt, en je lichaam dat onder je ogen transformeert. Niets is hetzelfde als voorheen en dat zal het ook nooit meer worden. En je merkt dat je denkt aan deze nieuwe versie van jezelf die je nog niet kent en waarvan je graag zou willen zeggen “kom op, je kunt het". In plaats daarvan vraag je je af waarom je geen tijd hebt, zelfs niet om te douchen of een kop koffie drinken met vriendinnen.

Je begint de druk vanuit je maag te voelen en analyseert je leven onder een vergrootglas totdat je overweldigd wordt door schuldgevoelens over alles. Op een dag zul je wakker worden en anders kijken naar deze dagen die vervaagd en ver weg zullen lijken en je zult zien dat je glimlacht. Omdat de tijd die voorbijgaat, vermoeidheid verlicht en het schuldgevoel wegvaagt, en voor niets ter wereld zou je terug willen.

En het is pas het begin van een nieuwe en prachtige reis om ontdekt te worden: wanneer je kind je bij de hand neemt of je vertelt dat hij van je houdt, of wanneer je elke schaafwond met een kusje kunt genezen. Dan realiseer je je dat, ja, je bent onvolmaakt, je maakt fouten en je zult er zeker nog meer maken, maar je probeert en je doet er elke dag alles aan om een goede moeder te zijn.

Een goede moeder die fouten kan maken, maar leert van haar fouten, een moeder die probeert de betere versie van zichzelf te zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt