Dit gezichtsmasker van maïszetmeel is natuurlijk en heeft een effect dat vergelijkbaar is met dat van botox

Janine

01 September 2019

Dit gezichtsmasker van maïszetmeel is natuurlijk en heeft een effect dat vergelijkbaar is met dat van botox
Advertisement

De rimpels en verschillende onvolkomenheden van de huid zijn een verschrikking voor elke vrouw. Naarmate de jaren verstrijken, is het verschijnen van een aantal rimpels onvermijdelijk en kan het verergeren als we niet voldoende voor onze huid zorgen. Er zijn talloze crèmes op de markt die beloven dit vervelende esthetische probleem te elimineren en een jonge en zachte huid garanderen - het is zeker goed om een goede gezichts- en lichaamscrème te gebruiken, maar we moeten niet geloven in de "wonderen" van de reclame. Bovendien zijn deze crèmes over het algemeen erg duur. In dit artikel willen we je een doe-het-zelf-gezichtsmasker aanbieden, natuurlijk, voordelig en effectief.

via Fustany

Advertisement
Instagram / Instamakeupla

Instagram / Instamakeupla

Rimpels zijn niets anders dan het resultaat van het verouderingsproces van de huid, wat leidt tot een verlies van collageen. Om het probleem op te lossen, ten minste gedeeltelijk,  willen we je een natuurlijk masker aanbieden met maïszetmeel als het belangrijkste ingrediënt. Maïszetmeel helpt rimpels te elimineren en het uiterlijk van de huid te verbeteren, met een werking die vergelijkbaar is met dat van botox.

Maïszetmeel is een ingrediënt dat heel voordelig gemakkelijk in elke supermarkt verkrijgbaar is.

De ingrediënten om thuis je anti-rimpel masker te maken zijn heel eenvoudig:

  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel natuurlijke yoghurt
  • 150 ml water
  • 3 eetlepels natuurlijk wortelsap.

Amazon

Amazon

Voeg de maizena toe aan 50 ml water en meng goed, totdat een glad mengsel is verkregen. Breng de rest van het water aan de kook (100 ml), voeg het mengsel van zetmeel en vers bereid water toe en blijf roeren.

Zet op dit punt het vuur uit en laat alles afkoelen. Voeg de yoghurt en het wortelsap toe en roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Als alles klaar is, is je masker klaar voor gebruik!

Je kunt het masker gedurende 40 minuten op je gezicht aanbrengen, de tijd die nodig is om in te trekken; spoel vervolgens met veel warm water af. Breng het masker eenmaal per dag aan, gedurende ongeveer een maand, en je zult goede resultaten krijgen.

Advertisement