Daarom zijn honden zulke speciale wezens: de wereld heeft een dag aan hen gewijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Daarom zijn honden zulke speciale wezens:…
Deze psychologe heeft 30 houdingen van kinderen vertaald in een voor ouders begrijpelijke taal Hier zijn 6 goede redenen om de giftige banden in het gezin te verbreken en vreedzaam te leven

Daarom zijn honden zulke speciale wezens: de wereld heeft een dag aan hen gewijd

Door Janine
1.028
Advertisement

Misschien wist je het niet, maar ook honden worden in het zonnetje gezet op een dag die aan hen is gewijd. Op 26 augustus wordt in feite de Internationale Hondendag gevierd - een initiatief dat van de gelegenheid gebruik maakt om alle voordelen te benadrukken van het hebben van een hond als huisdier, vooral voor ouderen. De dag werd officieel ingesteld in 2004 in de Verenigde Staten en verspreidde zich vervolgens over de hele wereld, dankzij de initiatieven van dierenrechtenactivisten in alle landen.

foto: Pxhere

Waarom 26 augustus? In de Verenigde Staten, waar deze dag werd bedacht, adopteerde de familie van Colleen Paige (een Amerikaanse beroemdheid) op 26 augustus haar eerste hond, toen de ster slechts 10 jaar oud was.

De Internationale Hondendag wil alle voordelen vieren en benadrukken die verband houden met de aanwezigheid van een hond in het gezin. Deze voordelen zijn er voornamelijk 5. Allereerst helpt de aanwezigheid van een hond kinderen en jongeren om op een evenwichtige en verantwoorde manier op te groeien, waardoor ook hun sociale vaardigheden worden verbeterd.

Ook ouderen kunnen profiteren van de aanwezigheid van een viervoeter; velen hebben toegegeven dat de aanwezigheid van een hond in hun leven grote invloed heeft op hun fysieke en mentale toestand.

foto: Pxhere

Ook het aspect dat verband houdt met het behoud van een goede fysieke vorm van de baasjes moet niet worden onderschat: honden begunstigen namelijk de fysieke activiteit van hun baasje, door hem meer te motiveren om wat sport te ondernemen om samen te doen. Honden stimuleren ook het contact met de natuur en de buitenwereld, waardoor we het gevoel van sociale eenzaamheid kunnen verminderen dat we vaak op bepaalde momenten in het leven ervaren. Ten slotte worden honden altijd gebruikt bij Pet therapy, omdat ze helpen bij revalidatie en sociaal herstel.

Kortom, het adopteren van een hond geeft je oneindig veel vreugde en vele voordelen. Een dier dat altijd trouw blijft aan jou en een vriend tot het einde, en altijd een integraal onderdeel van je gezin zal zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt