Een therapiehond bezoekt geïsoleerde ouderen van een bejaardentehuis om hen wat troost te bieden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een therapiehond bezoekt geïsoleerde…
Een tiramisu zonder eieren of mascarpone: de lekkere en snelle variant die goed voor de lijn is Covid-19, de oproep van een beroemde Italiaanse dierenarts:

Een therapiehond bezoekt geïsoleerde ouderen van een bejaardentehuis om hen wat troost te bieden

Door Janine
1.371
Advertisement

Moeilijke tijden zijn die waarin de hele mensheid wordt geconfronteerd met een epidemie zoals die van het Coronavirus: om het risico op besmetting te beperken, zijn burgers van verschillende landen verplicht om thuis te blijven, voor hun eigen bestwil (en voor dat van anderen). Er zijn echter situaties waarin isolatie nog meer onthechting en vervreemding veroorzaakt - in bejaardentehuizen worden veel ouderen bijna aan zichzelf overgelaten. Gelukkig kon een therapiehond in een verpleeghuis in Texas zijn bejaarde vrienden blijven bezoeken, terwijl hij toch de afstanden behield die werden opgelegd door de recente beperkende regels.

Hij heet Tonka en is een soort gigantische Duitse dog met een donkere vacht. Het is een therapiehond, wat betekent dat hij regelmatig wordt gebruikt bij pet therapy, vooral met betrekking tot hulp aan ouderen. Tonka bezocht vaak de Cedar Pointe Health and Wellness Suites in Texas, waar hij elke keer de warmte en vreugde van haar bejaarde vrienden vond.

Vanwege de beperkende maatregelen die door de Amerikaanse regering zijn opgelegd om het risico op besmetting door Coronavirus te beperken, is het noodzakelijk om een bepaalde afstand tussen mensen, 1-2 meter, aan te houden, en daardoor kon Tonka het centrum niet meer bezoeken. Nou ja, min of meer.

Advertisement

Samen met zijn baasje Susan Peters-Fineske ging Tonka op bezoek bij de bejaarden, zich aanpassend aan de nieuwe regels: hij begroette hen achter de ramen. De lieve gasten van het verpleeghuis hadden de aanhankelijke zwarte hond niet verwacht en bij het verschijnen begon iemand te huilen van geluk.

Sommige bewoners schreven zelfs een briefje om hem te laten weten hoezeer ze de bezoekjes van de hond misten.

Het is voor ouderen erg belangrijk om bezoek te krijgen, zeker nu ze geïsoleerd zijn. Een simpele begroeting of gebaar via een raam, kan veel betekenen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt