Zo kies je de beste bidon en zo maak je hem schoon, een praktisch alternatief voor plastic flessen - BekijkDezeVideo.nl
x
Zo kies je de beste bidon en zo maak…
20 vriendjes en 20 iPhones: zo is het deze vrouw gelukt om een huis voor zichzelf te kopen 10 extravagante

Zo kies je de beste bidon en zo maak je hem schoon, een praktisch alternatief voor plastic flessen

31 Augustus 2019 • Door Janine
2.053
Advertisement

Het probleem van plasticvervuiling wordt een steeds vaker besproken onderwerp en gelukkig groeit het bewustzijn. De kleine dagelijkse gebaren die we allemaal kunnen doen om te voorkomen dat de situatie erger wordt, zijn er zoveel.

Het niet aan de natuur overdragen van nog meer moeilijk - zo niet onmogelijk - af te breken plastic, betekent ook dat de dingen om ons heen elke dag opnieuw moeten worden bekeken. Flessen behoren zeker tot de plastic voorwerpen die we het meest gebruiken. Een voordelige en vooral milieuvriendelijke oplossing kan dus zijn om uit een bidon te drinken. Laten we kijken hoe we de beste moeten kiezen en het op zijn best kunnen bewaren.

Steeds meer mensen besluiten om een bidon te kopen om altijd mee te nemen in plaats van de traditionele en vervuilende plastic flessen. De keuze is zeker lovenswaardig en ecologisch, maar vereist enige vooruitziende blik.

Allereerst is het beter om voor aluminium of roestvrij staal met verwijderbare bodem te kiezen, die makkelijker kunnen worden schoongemaakt. Die materialen garanderen stevigheid en duurzaamheid. Bovendien heeft het de voorkeur om een brede en niet te smalle opening te hebben, om het beter schoon te maken, liefst met een flessenborstel.

Elke dag drinken uit dezelfde bidon betekent het blootstellen aan het risico van besmetting met bacteriën, algen, schimmels en andere micro-organismen die de neiging hebben zich te verspreiden in vochtige omgevingen. Hoewel de materialen die de voorkeur hebben bij de aanschaf niet-toxisch zijn, lopen ook zij het risico op ziektekiemen, zoals een wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond.

Maar maak je geen zorgen: als je maar niet vergeet om de bidon elke dag goed schoon te maken. Even omspoelen is niet voldoende. Indien mogelijk, is het noodzakelijk om de bidon met heet water en een beetje afwasmiddel te vullen, te sluiten, krachtig te schudden en vervolgens om te spoelen.

Dezelfde procedure moet worden toegepast op de dop en het mondstuk. Een natuurlijk alternatief kan azijn zijn, die je een paar uur laat weken, aangelengd met water. De eenvoudigste manier om deze flessen grondig te ontsmetten is echter altijd de vaatwasser, uiteraard als het mogelijk is om ze op hoge temperaturen te wassen. Kortom: met enige voorzorg wensen we je een goede bidon!

Tags: NuttigGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt