Koffie: het onverwachte, effectieve en natuurlijke wapen tegen muggenaanvallen - BekijkDezeVideo.nl
x
Koffie: het onverwachte, effectieve…
17 foto's die een buitengewoon opvallend detail verbergen 9 schoonmaaktrucs waarmee je in de helft van de tijd huishoudelijke klusjes kunt doen

Koffie: het onverwachte, effectieve en natuurlijke wapen tegen muggenaanvallen

20 Juni 2018 • Door Janine
8.268
Advertisement

Muggen worden aangetrokken door vochtige omgevingen, maar ook door de geur van onze huid, blootgesteld zonder afweer van de aanvallen van deze vervelende insecten. En zo wordt de tuin waar we in de winter van hebben gedroomd om in de zomer van te genieten de plek die muggen uitkiezen om ons aan te vallen; en de nacht verandert in een nachtmerrie. Hoe houd je muggen op een natuurlijke en veilige manier op afstand, binnen en buitenshuis? Het antwoord is eenvoudig: koffie. Laten we eens kijken hoe precies.


foto: Pinterest

Er zijn veel muggenwerende producten te krijgen; de meeste zijn echter chemische preparaten waarvan langdurig gebruik wordt afgeraden, en als ze natuurlijk zijn, zijn ze vaak duur. Een alternatieve manier, heel gemakkelijk om te proberen, om de muggen binnen en buiten weg te houden, is om een ingrediënt te gebruiken dat aanwezig is in vrijwel elke keuken: koffiedik. Het is een natuurlijk afweermiddel, aanbevolen door de EPA - het Amerikaanse agentschap voor de bescherming van het milieu - en waarvan de werking is bevestigd door verschillende studies, sinds 2003. Hieronder stellen we een zeer eenvoudige manier voor om volop te profiteren van dit afweermiddel.

Neem eerst het koffiedik en leg het op een bord bedekt met aluminiumfolie; bewaar het op een koele en droge plaats totdat het helemaal droog is.

Je kunt het op tafel of op een balkon plaatsen en verbranden tot het rookt: het koffiedik brandt langzaam en langdurig, waardoor de muggen wegvliegen.

Tags: TrucjesNuttigGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt