5 huishoudelijke apparaten die elektriciteit verbruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld dat merk je op de energierekening - BekijkDezeVideo.nl
x
5 huishoudelijke apparaten die elektriciteit…
8 natuurlijke methoden om vlooien en teken weg te houden bij jouw huisdier... en bij je thuis Ze doet er 3 jaar over om een oude bus om te bouwen tot een huis: het eindresultaat is volkomen onverwacht

5 huishoudelijke apparaten die elektriciteit verbruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld dat merk je op de energierekening

26 Juni 2018 • Door Janine
13.174
Advertisement

Jaar in jaar uit worden elektrische huisgenoten toegevoegd in onze huizen. De ontwikkeling van technologie heeft ons omringd met apparaten die zeker zeer nuttig zijn maar onder controle moeten worden gehouden. Veel van de apparaten waarvan we denken dat ze zijn uitgeschakeld, blijven gedeeltelijk aan staan en blijven energie verbruiken zonder dat we het beseffen.

Daarom willen we je aandacht vestigen op 5 situaties waarin je energie verspilt maar waarvan je waarschijnlijk niet op de hoogte was.


Algemeen advies: haal de stekkers eruit.

foto: Max Pixel

Dit is een algemeen advies dat voor alle apparaten geldt: bijna elk aangesloten apparaat verbruikt energie. Het is duidelijk geen dwangmatige operatie, maar het is iets om te overwegen als je voor middellange tot lange periodes afwezig bent van huis.

Laten we nu de 5 huishoudelijke apparaten bekijken die energie verbruiken zelfs als ze zijn uitgeschakeld.

1. Computer en tablet

foto: pxhere

We raden niet alleen aan ze uit te schakelen in plaats van ze stand by te zetten, maar het is een goede gewoonte om ze niet ad libitum aan te laten staan. Ze kunnen 96 watt per dag verbruiken.

Advertisement

2. Let op de timer!

foto: Wikimedia

Een manier om erachter te komen welk apparaat geld van de rekening steelt, is om de timers te controleren: als ze aanstaan, verbruikt ook het apparaat, of het nu een oven of een DVD speler is. Op deze manier kun je 108 watt per dag verbruiken.

3. De TV met aan/uit lampje

Het is één van de klassieke voorbeelden, maar het is goed om te onthouden: als jouw TV een aan/uit lampje heeft, dat rood wordt als je hem uit zet, is hij niet echt uit, maar in stand by. Schakel het handmatig uit: het kan tot 24 watt per dag meer verbruiken.

4. Telefoonoplader

foto: pexels

Niet alleen is het af te raden om apparaten voor onbepaalde tijd te laten opladen, maar het is beter om de opladers helemaal los te koppelen! Een telefoonoplader die op stroom is aangesloten, verbruikt meer dan één watt per dag.

Advertisement

5. Decoder en andere accesoires

foto: pixabay

Controleer naast de TV ook andere apparaten: decoder, DVD speler, chromecast en alle apparaten die samenwerken met de moderne tv. Vaak hebben ze aparte afstandsbedieningen die niet alleen stand by blijven, maar soms ook aan blijven staan!

Het kan je tot 24 watt per dag kosten.

Tags: NuttigGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt