Een ecologische medewerkster uit Bangkok draagt haar hond op haar rug terwijl ze de straten van de stad schoonmaakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een ecologische medewerkster uit Bangkok…
Deze stewardess heeft een autistisch kind in het vliegtuig gekalmeerd door hem een kijkje te laten nemen in de cockpit Deze dappere hond geeft zijn leven om zijn baasjes te redden van een giftige slang

Een ecologische medewerkster uit Bangkok draagt haar hond op haar rug terwijl ze de straten van de stad schoonmaakt

Door Janine
1.464
Advertisement

Om werkgerelateerde stress te verlichten, nemen mensen dagelijks hun toevlucht tot nieuwe strategieën of vinden ze zelfs uit, met als doel hun dag minder zwaar en hun taak lichter te maken. Wie bijvoorbeeld de leiding heeft over straatafval, besteedt uren alleen aan het schoonmaken van straten en stoepen, een toestand die op de lange termijn zowel deprimerend als vermoeiend kan zijn. Er zijn mensen die met een hoofdtelefoon naar muziek luisteren, maar in Bangkok heeft iemand een meer originele methode bedacht.

Deze "iemand” luistert naar de naam Thitirat Keowa-ram, een Thaise ecologische medewerkster die nu ruim een jaar haar diensten deelt met haar onafscheidelijke vierbenige vriendin, een hondje genaamd Mazda. De zwart-witte hond is een kruising tussen een poedel en een shih tzu, en Thiritat draagt haar elke dag met zich mee en houdt haar als een baby in een draagzak.

Het idee is grappig en gezond, zowel voor de vrouw als voor het kleine hondje, want terwijl Thiritat zich minder gestrest en getroost voelt door de aanwezigheid van haar hondje, vindt Mazda het leuk om tijd door te brengen met haar geliefde baasje in plaats van alleen thuis te wachten tot ze naar huis terugkeert.

Advertisement

Het schattige duo is een attractie geworden voor de lokale bevolking en heeft de aandacht getrokken van de media die het nieuws rapporteerden door het stel tijdens haar activiteit te fotograferen. Thiritat draagt dagelijks 10 kilo vreugde door haar de buurt rond te brengen, en Mazda heeft uiteraard ook de mogelijkheid om haar pootjes van tijd tot tijd te strekken, nadat haar "moeder" de straten ook voor haar schoner en veiliger heeft gemaakt. In werkelijkheid wordt de aanwezigheid van dieren op het werk een steeds grotere trend in alle sectoren, van beroepen waarin veel tijd achter de pc wordt besteed tot beroepen die minder zittend en dynamischer zijn.

Het resultaat is een groter welzijn voor iedereen en meer productiviteit. Het is gewoon een natuurlijke evolutie van manieren van werken, hopende dat de kat niet de kanarie van je collega op kantoor laat verdwijnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt