Een Down-vader is net als alle anderen, misschien zelfs beter: het verhaal van deze jongen bewijst het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Down-vader is net als alle anderen,…
De politie arresteert een Zimbabwaanse predikant: hij verkocht kaartjes voor het Paradijs voor elk $500 Ze redt haar familie van een brand, maar na een paar jaar laten ze haar achter in een kennel

Een Down-vader is net als alle anderen, misschien zelfs beter: het verhaal van deze jongen bewijst het

Door Janine
13.602
Advertisement

Ondanks het feit dat de tijden zijn veranderd en we proberen diversiteit te communiceren als een rijkdom in plaats van een limiet of een handicap, zijn er contexten die nog steeds twijfels veroorzaken en oproepen.

Een van deze is het syndroom van Down. Het is een aandoening die een schok veroorzaakt, acceptatie en aanpassing vereist van degenen die een kind met deze genetische aanleg op de wereld zetten. Stel je voor wat het betekent om kind te zijn van een ouder die "trisomie 21" heeft.

Dit is het geval van Sader Issa, een 21-jarige Syrische jongen met een vader die het syndroom van Down heeft. De jongen vertelde wat het betekende om op te groeien in een "speciaal" gezin, hoewel we het beter twee buitengewone ouders kunnen noemen…

Zijn vader Jad voedde hem op zoals alle andere kinderen: sereen, gelukkig, hem ondersteunend, hem zowel economisch als emotioneel helpend en hem alle genegenheid geven waar hij toe in staat was. Nu studeert Sader om tandarts te worden, en zijn vader verbergt zijn trots niet omdat hij zo'n intelligente jongen heeft opgevoed, ondanks alle moeilijkheden.

Advertisement

De bijzondere omstandigheden doen denken aan een bestaan van inspanning, opoffering en ongemak. Toch spreekt Sader over zijn jeugd en tienertijd met absolute sereniteit en beschrijft hij een gezin vol vreugde, liefde en wederzijdse steun.

Evenzo is Sader er trots op een ouder te hebben gehad die hem op elk moment van zijn leven bijstond en hielp om de man te worden die hij nu is. Jad is een eenvoudige man, hij werkt in een molen in de buurt van zijn huis, hij is zeer geliefd en gerespecteerd door de hele gemeenschap.

Het verhaal van Sader doet ons nadenken over wat een handicap eigenlijk is en over de betekenis van het concept van “normaliteit”. Als de oma van de jongen had besloten om Jad niet op de wereld te zetten, zou hij nu niet hier zijn leven leiden, een vader gelukkig maken van vreugde die met iedereen over zijn zoon spreekt als "de dokter". Dit getuigt dat liefde, een concept dat vaak wordt misbruikt, als vanzelfsprekend en banaal wordt beschouwd, in feite het enige is dat de wereld echt beweegt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt