Als je je lever wilt zuiveren, zet deze voedingsmiddelen dan op tafel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je je lever wilt zuiveren, zet deze…
Vrouwen die VEEL PRATEN, leven langer en serener: deze studie bevestigt het De kleinzoon ontdekt dat zijn oma nooit naar zee is geweest en vertrekt met haar voor een gedenkwaardige reis

Als je je lever wilt zuiveren, zet deze voedingsmiddelen dan op tafel

Door Janine
11.563
Advertisement

Te geraffineerd voedsel, slechte eetgewoonten en weinig lichamelijke activiteit bemoeilijken het leven en werk van een fundamenteel orgaan zoals de lever. Deze heeft bijvoorbeeld de taak om voedingsstoffen te synthetiseren en afvalstoffen te elimineren, en om zijn dagelijkse functies te vergemakkelijken, kun je nuttig voedsel integreren om het te zuiveren en in perfecte gezondheid te houden. Hier zijn enkele elementen die je aan je dieet kunt toevoegen om het gezonder te maken.

foto: Pixabay
  • Kurkuma. De ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine zijn bekend, door sommigen gedefinieerd als een natuurlijke antikanker. Dit kruid is waardevol voor de lever, ook vanwege de aanwezigheid van spijsverteringsenzymen die de ophoping van overtollig cholesterol voorkomen.
  • Avocado. Uitstekend voor de natuurlijke bescherming van de lever dankzij essentiële vetzuren en vitamine E. Kleine hoeveelheden zijn voldoende om de efficiëntie van de lever aanzienlijk te verbeteren.
  • Olijfolie. Bron van gezonde vetten die het cholesterol verlagen, dit ingrediënt is de basis van het mediterrane dieet.
  • Knoflook. Het verbetert de spijsvertering en dankzij de aanwezigheid van allicine is het een uitstekende ontgifter voor de lever. 
  • Noten. Ze bevatten omega-3-vetzuren die ammoniakvergiftiging helpen voorkomen en zijn ook een natuurlijke bron van arginine, een essentieel aminozuur dat het lichaam ontgift.
  • Rode biet. Het sap van deze plant is een echt reinigend elixer voor de lever, het elimineert zware metalen en reinigt het bloed.
Advertisement
  • Citrusvruchten. Weinig calorieën, veel antioxidanten en een reserve aan vitamines, kalium, ijzer, magnesium, vitamine C, E en andere mineralen.
  • Wortelen. Ze eten betekent een enorme hoeveelheid aan antioxidanten, bio-flavonoïden en bètacaroteen innemen, de schade door vrije radicalen herstellen en het genezingsproces van het lichaam stimuleren.
  • Groenten. Een bron van minerale zouten en essentiële vitamines met vezels die de verwijdering van gifstoffen en zware metalen vergemakkelijken. Onder de ingrediënten in kwestie zijn de beste: spinazie, bloemkool, broccoli en paardenbloem bladeren.
  • Honing. Rijk aan vezels en antioxidanten, het bevordert de verwijdering van toxines, en het hoge gehalte aan appelzuur helpt het afbreken van stenen die de galblaas kunnen overbelasten.

Nu zijn er geen excuses meer, het is tijd om aan je welzijn en de gezondheid van je lever te denken. Het meest interessante aspect is dat het volledig natuurlijke en bovendien goede remedies zijn. Door deze heerlijke voedingsmiddelen geleidelijk aan je dieet toe te voegen, zul je snel de resultaten zien wat betreft energie en humeur, waardoor de routine verder wordt verrijkt met smaak en fantasie!

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt