Een jongen eet bijna alleen patat en loopt het risico volledig blind te worden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongen eet bijna alleen patat en…
Als slaap de overhand krijgt: 20 honden die in de vreemdste posities in slaap zijn gevallen Deze vrouw nam 97 honden in huis om ze te redden van de verwoestende orkaan Dorian op de Bahama's

Een jongen eet bijna alleen patat en loopt het risico volledig blind te worden

Door Janine
2.445
Advertisement

We wisten al dat junkfood ons lichaam geen goed doet, maar dat het eten van een bepaald voedsel tot ernstige gevolgen voor de gezondheid kan leiden, is bijna ongelooflijk. Min of meer is dat wat er is gebeurd met een Britse tiener, die het risico liep blind te worden vanwege het jarenlange eten van patat. Het absurde verhaal werd gemeld door de BBC, erop wijzend dat een gebrek aan vitamines in het dieet uiterst gevaarlijk is voor onze gezondheid.

via: BBC
foto: Marco Verch

De kwestie werd niet alleen door de BBC overgenomen, maar voor het eerst gepubliceerd door het tijdschrift Annals of Internal Medicine door de artsen van het Bristol Eye Hospital; de jongen in kwestie at sinds de jaren van de lagere school alleen chips en patat, en af en toe vleeswaren. Het directe gevolg was een zeer ernstig gebrek aan vitamine B12, vitamine D, selenium en koper en een aanzienlijk verlies van het gezichtsvermogen door de jaren heen.

De artsen van het Bristol Eye Hospital hebben de ernst van de diagnose bevestigd en erop gewezen dat het zicht met de tijd nauwelijks zal worden hersteld; de jongen klaagde over het verschijnen van blinde vlekken in het zicht. Het team van experts schreef vervolgens voedingssupplementen voor de tiener voor, en een gesprek met een diëtist en een psycholoog. In de hoop dat hij een nieuwe voedselbalans zal vinden.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt