Volgens experts hebben "te knappe" mannen meer moeite om carrière te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens experts hebben "te knappe" mannen…
Zijn huis wordt geveild nadat hij zijn baan heeft verloren, maar zijn plaatsgenoten kopen het terug Deze dieren zijn zo onhandig dat ze je dag zullen opvrolijken

Volgens experts hebben "te knappe" mannen meer moeite om carrière te maken

Door Janine
819
Advertisement

Als je een van die mensen bent die altijd heeft gedacht dat de meest aantrekkelijke mensen een eenvoudiger leven hadden, wel, dan heb je het helemaal mis. Slecht nieuws voor degenen die het geluk hebben gehad om te zijn geboren met een mooi gezicht, een mooi lichaam en veel charme: met deze kenmerken is het vinden van de baan van je dromen bijna onmogelijk! Deze voorwaarde geldt vooral voor mannen, volgens de resultaten van enkele experimenten uitgevoerd aan de Universiteit van Londen en de Universiteit van Maryland.

foto: Pexels

Voor mannen kan het te fascinerend, mooi en zelfverzekerd lijken een groot obstakel voor hun carrière zijn. Blijkbaar zou deze "categorie mannen" een bedreiging vormen voor de bazen en voor al die leiders die hun oordeel vaak uitsluitend baseren op de fysieke kenmerken van de kandidaten tijdens sollicitatiegesprekken. Dit is tenminste wat blijkt uit de resultaten van de experimenten die zijn uitgevoerd aan de University College London's School of Management en de University of Maryland, gepubliceerd in Organizational Behavior and Human Decision Processes

foto: Pexels

Sun Young Lee, hoofd van het onderzoek aan de Universiteit van Maryland, zei dat managers erg worden beïnvloed door stereotypen en meestal beslissingen nemen die hun persoonlijke belangen ten goede komen, zodat organisaties de meest competente kandidaten niet meer krijgen. Omdat steeds meer bedrijven betrokken zijn bij wervingsprocessen voor werknemers, verdient dit belangrijke punt aandacht.

Zoals de onderzoeker stelt, "kan het bewustzijn dat werving wordt beïnvloed door potentiële werkrelaties en stereotiepe tendensen organisaties helpen hun selectieprocessen te verbeteren."

Advertisement

Zelfs in Hollywood gaat blijkbaar niet alles over rozen. Volgens acteur Rob Lowe hebben jonge acteurs ook last van deze conditie: "Toen ik een tiener was, was ik zo knap dat ik moeite had om mezelf serieus te nemen."

Kortom, als je een mooie man bent, ontvang je misschien nooit die langverwachte promotie, maar je zult zeker knapper zijn dan je baas!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt