Een kind wordt gepest om zijn handgetekende shirt: de universiteit maakt er een officieel shirt van het instituut van - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kind wordt gepest om zijn handgetekende…
In plaats van verjaardagscadeaus vroeg dit kind om hondenvoer en schonk het aan een stichting voor dierenrechten

Een kind wordt gepest om zijn handgetekende shirt: de universiteit maakt er een officieel shirt van het instituut van

Door Janine
1.471
Advertisement

Kinderen kunnen soms echt wreed zijn tegen hun leeftijdsgenoten. Als een accessoire, een look of een houding niet als “modieus” worden beschouwd en door de meerderheid van de groep worden geaccepteerd, worden kinderen vaak, zelfs de kleintjes, gepest, geplaagd en buitengesloten.

En dit geldt met name als het gaat om kleding, echte “symbolen” van herkenning die, vooral bij de jongsten, aan precieze normen moeten voldoen om door iedereen te worden aanvaard. Het verhaal dat we op het punt staan te vertellen, gaat over een situatie van pesten die een student van de vierde klas moest ondergaan vanwege een eenvoudig T-shirt. Gelukkig heeft de gebeurtenis in dit geval echter een heel andere wending genomen. Laten we eens kijken waarom.

via: CBS News

We zijn in Florida, in de Verenigde Staten. Op de Altamonte Elementary School, waar de kleine hoofdrolspeler van het verhaal op zit, wordt elk jaar "College coloured day" gehouden, een dag waarop iedereen kleding draagt in de kleur van zijn favoriete Amerikaanse college. Helaas had het kind geen geschikte kleding om de Universiteit van Tennessee te vertegenwoordigen, waarvan hij een fan is, en besloot zelf iets te maken.

De student pakte een oranje T-shirt en plakte er een vel papier op waarop hij het "U.T." -logo met pen had getekend. Een creatief en doe-het-zelf-gebaar dat niet werd "gewaardeerd" door de pestkoppen van zijn school. Tijdens de langverwachte dag hielden meisjes en jongens hem voor de gek vanwege het ontwerp dat aan het t-shirt was bevestigd.

Het kind kon de druk niet aan en, nadat hij eerst zo blij was met zijn creatie, was de wanhoop nabij. Het pesten van zijn klasgenoten deed hem in huilen uitbarsten tegenover iedereen, en de episode bleef niet onopgemerkt bij zijn docente Laura Snyder.

De vrouw besloot wat er gebeurd was met haar leerling uit de vierde klas lagere school te delen en viral te laten gaan. In korte tijd heeft de post van de docente op Facebook uiteraard ook de Universiteit van Tennessee bereikt, die heeft besloten een krachtig en concreet signaal te geven tegen pesterig gedrag.

Advertisement

Niet alleen heeft de universiteit het kind een doos vol gadgets van de universiteit (petten, vlaggen, shirts, pins en nog veel meer) gestuurd, maar de structuur heeft ook besloten om de handgetekende "U.T." van het kind te transformeren in het officiële logo van het T-shirt van de universiteit, dat een deel van de opbrengst van de verkoop ten goede komt aan een vereniging tegen pesten.

Toen de jonge student hoorde van zijn creatie, moest hij wel weer glimlachen. Zijn moraal is weer gestegen, vooral omdat de verkoop van het specifieke T-shirt, mede dankzij de sociale verspreiding van het verhaal, een succes is geworden.

Er zijn verhalen zoals deze die ongetwijfeld zeer belangrijke signalen zijn om op een krachtige en intelligente manier “stop” te zeggen tegen degenen die, ondanks het bewustzijn dat men probeert over te brengen, er nog steeds in slagen om een gelijke te discrimineren, die “schuldig" is omdat hij wat meer creativiteit toonde dan het gemiddelde...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt