Kind studeert op straat onder een kartonnen afdak terwijl haar vader de auto's schoonmaakt: ze krijgt een studiebeurs

Janine image
door Janine

13 Juli 2022

Kind studeert op straat onder een kartonnen afdak terwijl haar vader de auto's schoonmaakt: ze krijgt een studiebeurs
Advertisement

Sociale netwerken kunnen een belangrijk startpunt zijn voor het uitdragen van verhalen over weerstand, ongemak en armoede, in de hoop dat de grote gemeenschap achter schermen en toetsenborden niet ongevoelig blijft voor bepaalde zaken. Een klik zal natuurlijk niet voldoende zijn om de armoede in de wereld op te lossen, maar met een klein beetje actie kun je veel individuen helpen. De kleine Marìa, bijvoorbeeld, is pas 7 jaar oud en wordt gedwongen om op straat te studeren, op een geïmproviseerde schoolbank die haar vader met karton voor haar heeft gemaakt. Gelukkig bleef haar verhaal niet onopgemerkt en deed de lokale gemeenschap haar uiterste best om het recht op onderwijs voor het kind en een veiligere baan voor haar vader te waarborgen.

via Facebook / Ozono Televisión

Advertisement

Marìa is een zevenjarig meisje dat haar studie niet opgeeft, ondanks dat ze haar vader elke ochtend naar zijn werk moet vergezellen. Terwijl de man zichzelf aanbiedt om de auto's op straat schoon te maken, in de stad Trujillo (Peru), zit het kleine meisje op de stoep en studeert zo goed als ze kan dankzij een schoolbank dat haar vader voor haar heeft gemaakt om zich te kunnen concentreren en comfortabel te zitten. Vanaf zeven uur 's ochtends zit Maria daar altijd, op dezelfde plek, onder elke weersomstandigheid en met de weinige middelen die ze tot haar beschikking heeft. Gelukkig veranderde dat nadat een man de situatie waarin het meisje zich bevond filmde: de hulp liet niet lang op zich wachten.

Advertisement
Niña estudia debajo de caja de cartón, mientras que su padre lava carros

Niña estudia debajo de caja de cartón, mientras que su padre lava carros La falta de recursos económicos no han sido una barrera para que una niña pueda seguir adelante con su formación escolar, pues debe estudiar y realizar sus tareas bajo la sombra de una caja de cartón y usa una improvisada mesa de este mismo material. Según se conoce, su padre trabaja limpiando autos en la avenida América Oeste, en inmediaciones del Óvalo Papal de Trujillo; razón por la que su menor hija lleva clases en la calle, anotando todo en un pequeño cuaderno. Por el momento, no se conoce la identidad del padre e hija, pero han demostrado que no hay barrera que les pueda impedir salir adelante, aún cuando la situación del país se ha visto golpeada por la crisis económica, inestabilidad e incertidumbre política. Se espera que autoridades puedan brindar ayuda a este ejemplo de padre e hija.

Pubblicato da Ozono Televisión su Giovedì 30 giugno 2022

Het was dankzij de "Trujillo Benevolent Society" dat María en haar vader de kans kregen die ze nodig hadden: het meisje kreeg een beurs waarmee ze naar school kon en uiteindelijk een officiële opleiding kon volgen; het kind kreeg alle benodigde schoolmaterialen en ook het uniform om mee naar school te gaan. Terwijl de vader een veel betere baan kreeg als conciërge van de school waaraan zijn dochter was toegewezen.

Een gezin dat met alle kracht heeft moeten vechten om te overleven en die dankzij de verspreide solidariteit nu een belangrijke mijlpaal heeft bereikt. We hopen dat Marìa haar studie tot het einde zal kunnen voortzetten en dat ze hierdoor een goede baan kan vinden om haar levensomstandigheden en die van haar familie te verbeteren.

Advertisement