Stellen die minder berichten verzenden, zouden meer toegewijd zijn: een studie onthult het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Stellen die minder berichten verzenden,…
Een echte man maakt de liefde voor een vrouw natuurlijk, die haar laat lijden is het niet waard om bij haar te zijn Weten hoe je voor jezelf kunt zorgen, betekent niet dat je alleen bent: het is een vorm van moed die je helpt een leven lang van jezelf te houden

Stellen die minder berichten verzenden, zouden meer toegewijd zijn: een studie onthult het

Door Janine
1.027
Advertisement

Er wordt vaak gezegd dat technologie de manier heeft veranderd waarop mensen met elkaar omgaan. Deze verklaring is misschien waar, maar niet helemaal. Er is iets veranderd, het is geëvolueerd, maar de mechanismen zijn min of meer hetzelfde gebleven: wat is veranderd, zijn de manieren en de hulpmiddelen.

Van brieven tot de telefoon, van e-mails tot sms-berichten op mobiele telefoons. Wat er gezegd wordt is korter, maar misschien wordt het te vaak gedaan. Dit is wat is voortgekomen uit een wetenschappelijke studie over dit onderwerp.

foto: Pexels

Volgens het onderzoek van psychologe Theresa DiDonato is het aantal tekstberichten dat wordt verzonden in een relatie tussen een man en zijn partner omgekeerd evenredig met de intensiteit van het gevoel. In de praktijk geldt dat hoe minder berichten worden geschreven, hoe sterker de toewijding is en hoe waarschijnlijker het is dat mensen gedurende lange tijd bij elkaar blijven. Daarentegen kan een grotere hoeveelheid berichtjes een symptoom zijn van intolerantie en een inleiding zijn tot een aanstaande breuk.

Alles begint bij de gehechtheid aan de persoon met wie je bent. De frequente uitwisseling van sms-berichten suggereert een minder concrete, reële en persoonlijke manier om emoties te uiten, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan een virtueel kanaal in plaats van de daadwerkelijke dialoog. Dan is er ook de component van degene die als eerste schrijft, en de ander die alleen maar passief antwoordt.

foto: Pxhere

Volgens deze logica is het veel gezonder om overdag een telefoongesprek te voeren en vervolgens tot de avond te wachten om elkaar te vertellen hoe het op het werk ging of iets dergelijks. Het constante typen om elkaar te vertellen waar je bent, met wie en wat je doet, wordt op de lange termijn een vorm van slavernij, een te strakke “riem”, vooral voor mannen.

Het managen van de relatie is net zo complex als vroeger, behalve dat de moderne realiteit veel meer opties heeft toegevoegd die, als ze enerzijds middelen kunnen zijn, anderzijds vallen zijn. Het geheim van een gezonde en langdurige relatie kan liggen in het vaststellen van de regels voor interactie, waarbij wordt vermeden het slachtoffer te worden van de perverse logica die schuilgaat achter het gebruik, of liever het misbruik van een technologie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt