Deze baby werd geboren met grijs haar vanwege een zeer zeldzame lage concentratie melanine - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze baby werd geboren met grijs haar…
Dit kind met het syndroom van Down heeft op 3-jarige leeftijd leukemie verslagen en danst nu gelukkig met zijn vader Zijn baasje verliest 22 kg na een ziekenhuisopname: de hond overwint zijn aanvankelijke wantrouwen en rent dan naar hem toe

Deze baby werd geboren met grijs haar vanwege een zeer zeldzame lage concentratie melanine

22 Oktober 2019 • Door Janine
75.111
Advertisement

Uniekheid is iets dat ons allemaal onderscheidt. Iedereen heeft op zijn eigen manier kenmerken die het vertegenwoordigen en onderscheiden van andere mensen. Aan de andere kant is dit een van de mooiste dingen in het leven: de verscheidenheid aan karakters, aspecten en visies die bijdragen aan onze verrijking.

En soms kan het gebeuren dat we gebeurtenissen en mensen tegenkomen die ons eraan herinneren hoe waar het is wat we hierboven hebben geschreven, en hoezeer we afwisseling zouden moeten waarderen. Dit is het geval van Bence, een baby geboren in Hongarije, in de stad Székesfehérvár, ongeveer 65 km van de hoofdstad Boedapest. Laten we eens kijken wat zijn ongelooflijke en fascinerende bijzonderheid is.


De zwangerschap was voor de moeder van de baby goed verlopen, zonder bijzondere problemen of complicaties. Bij de geboorte liet een bepaalde eigenschap van het kind ouders en artsen echter sprakeloos achter.

Als een "kleine oudere", werd Bence, 5 kg en 53 cm lang, geboren met een hoofdje vol... witte haartjes! Precies, het dikke haar op zijn hoofd had geen kleur, of liever gezegd, het was wit "geverfd". De artsen onderwierpen hem onmiddellijk aan de nodige controles, met name tests om te zien of deze kleuring te wijten was aan albinisme.

Dat was het niet, want Bence is geen albino, omdat zijn huid melaninepigmentatie heeft. Uit bloedonderzoek bleek echter dat de melanineniveaus vrij laag waren. Het is dus alsof de concentratie melanine bij dit heel speciale kind alleen in het haar was verdwenen. Een zeldzame aandoening, die door veel artsen is onderzocht, geïnteresseerd en geïntrigeerd door de geschiedenis van de kleine Hongaar. Volgens Dr. Kummer, die de zaak volgde, konden de niveaus van melanine in Bence's haar in de loop van de tijd toenemen, waardoor ze met de jaren zullen kleuren. Ondertussen is het kind gelukkig in uitstekende gezondheid.

Eén ding is zeker: de foto’s van deze prachtige en zeer speciale baby hebben de aandacht getrokken van de hele wereld, en al snel gingen ze viral op het web en betoverden ze veel mensen. De verpleegkundigen van de ziekenhuisafdeling waar het kind op de wereld kwam, hebben hem meteen de bijnaam "Prins op het witte paard" gegeven, en de definitie lijkt heel toepasselijk, gezien het ongelooflijke en “sprookjesachtige” uiterlijk van dit kind!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt