Deze jongens hebben samen hun jeugdvriend uit de armoede gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jongens hebben samen hun jeugdvriend…
De moeder is een onvervangbare figuur voor een dochter: de band die tussen hen wordt gecreëerd is uniek en onlosmakelijk met elkaar verbonden De manier waarop je je handen vouwt, kan enkele eigenschappen van je persoonlijkheid onthullen

Deze jongens hebben samen hun jeugdvriend uit de armoede gered

Door Janine
1.619
Advertisement

Vriendschap en wederzijdse hulp zijn waarden die op vele manieren in de praktijk kunnen worden gebracht, in een oneindige verscheidenheid aan situaties en ook met gebaren die voor ons onbeduidend lijken, maar die voor anderen fundamenteel blijken te zijn.

We konden het niet anders beschrijven, wat de jongens uit Mazatlan, een kuststad in het westen van Mexico, deden met een vriend en leeftijdgenoot die in ernstige financiële moeilijkheden verkeerde.

Julio Ramón Sánchez, 28, verkeerde in een extreme armoede, maar dankzij de hulp van de groep jongeren in kwestie slaagde hij erin om een echt fundamentele verandering in zijn leven te maken. Dit is wat er gebeurde.

Julio verloor zijn moeder toen hij heel jong was, en hierop volgde een lange en moeilijke periode van depressie en verslaving. Nadat hij het huis had verloren dat hij had geërfd, liep de jongen dakloos door de straten rond, at wat hij dag in dag uit vond en sliep in een steegje in de stad.

Jorge Lizárraga kende Julio al sinds ze kinderen waren en besloot hem wat hulp te geven, wat een echte redding bleek te zijn. Jorge heeft in feite het project Simón Pollo opgezet, een liefdadigheidsinitiatief voor mensen in nood, die hun re-integratie in de samenleving willen bevorderen. Dankzij zijn ervaring met vrijwilligerswerk en kennis met Julio, besloot Jorge de minder bedeelde jongen een nieuwe kans op leven te geven.

Een mooie knipbeurt, nieuwe kleren en een fatsoenlijke maaltijd waren de eerste stappen op weg naar de wedergeboorte van de 28-jarige. Om dit te bereiken, sloot Jorge zich aan met andere vrienden uit de buurt. Het doel van de groep was echter om meer te doen voor Julio.

Met de hulp van veel jonge mensen die het verhaal van de jonge man ter harte namen, slaagden Jorge en de anderen erin om waardigheid en bewustzijn aan Julio terug te geven, oftewel de noodzakelijke basis om de teugels van zijn leven weer in handen te nemen. Maar één dag was natuurlijk niet voldoende, en dus gaven de vrienden hem alle steun die nodig was om een situatie te vinden die hem zou helpen zijn drugsproblemen te overwinnen, en om een plek te vinden om te wonen.

Jorge nam contact op met de vader van Julio Ramón, die zijn zoon lange tijd niet had gezien, en besloot de deuren van zijn huis voor hem te openen om de jongen een veilige haven te bieden. En de foto's van verandering die de voormalige dakloze heeft ervaren, beschrijven de ingrijpende transformatie die hij heeft ervaren, beter dan duizend woorden.

Advertisement

De jongen is praktisch herboren, geprojecteerd op een toekomst die zeker positiever is dan het onstuimige leven dat hij eerder heeft geleefd, ervan overtuigd dat hij vertrouwen in het leven heeft. Aan zijn zijde, de constante aanwezigheid van Jorge en de vrienden van het project Simón Pollo, altijd in de voorhoede om anderen te helpen hun problemen te overwinnen.

Een prachtig verhaal over vriendschap en hoop, dat voor veel mensen zeker ook een bron van inspiratie kan zijn. Vooral voor degenen die, vanwege moeilijkheden die onoverkomelijk lijken, geloven dat hun leven niet langer iets te bieden heeft. Dat is niet zo, en de wedergeboorte van Julio Ramón is hiervan het bewijs.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt