Een 6-jarige jongen viert het einde van de chemotherapie door zijn laatste pil te nemen omringd door zijn geliefden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 6-jarige jongen viert het einde…
Stel jezelf op de proef met deze visuele test: het eerste wat je ziet, kan iets over je persoonlijkheid onthullen Het belang van fysiek contact als bron van welzijn: een gewoonte die we langzaam aan het verliezen zijn

Een 6-jarige jongen viert het einde van de chemotherapie door zijn laatste pil te nemen omringd door zijn geliefden

01 November 2019 • Door Janine
1.998
Advertisement

Vechten om kanker te verslaan is een ervaring die het leven van veel mensen markeert. Mannen en vrouwen die door deze pathologieën worden getroffen, zien vaak in korte tijd alles om hen heen veranderen en beginnen uitputtende dagelijkse gevechten te voeren, tussen angst en vertrouwen.

Stel je voor wat het betekent om dit alles als kind mee te maken. De kindertijd, wat het moment van zorgeloosheid, plezier, spel en lachen zou moeten zijn, riskeert een periode te worden waarvan alleen traumatische gevoelens in het geheugen worden gebracht.

Helaas was dit het geval bij King Singh, een 6-jarige jongen die op slechts 2-jarige leeftijd de diagnose kanker kreeg. Vandaag is het verhaal van het kind echter onder de aandacht van het nieuws gekomen om redenen die allesbehalve negatief zijn: laten we eens kijken waarom.

via: Msn.com
foto: Facebook

Acute lymfatische leukemie, een zeldzame genetische bloedaandoening, was de diagnose die werd gesteld bij King. Een stoornis die de jonge Amerikaan ertoe bracht een moeilijke reis te ondernemen waarbij hij zich elke dag aan het leven vastklampte.

In feite duurden de therapieën die hij moest ondergaan 3 en een half jaar. Waaronder chemotherapie, wat niet makkelijk is, vooral voor zo'n klein kind. Tijdens zijn strijd tegen kanker was King de hoofdrolspeler van verschillende nuttige gebeurtenissen gericht op het verhogen van het bewustzijn in de strijd tegen deze tumoren, met als doel de vele kinderen weer hoop te geven die, net als hij, werden getroffen door deze aandoeningen.

foto: Facebook

Gelukkig was zijn herstel positief, en de kracht die dit kind uit zich wist te halen, is de verwachtingen ver te boven gegaan. King was een echte “strijder” die wist hoe hij met al zijn energie tegen kanker kon vechten en de wereld een prachtige les in motivatie en hoop gaf.

Toen het tijd werd om zijn laatste pil chemotherapie te nemen, besloot King een publiek evenement in New York te organiseren, waarin hij zichzelf aan iedereen toonde als levend bewijs van een succesvolle strijd tegen kanker.

Advertisement
foto: Facebook

Een overwinning die ook gevierd werd door leden van het NYPD Hope, het programma van de New York Police gewijd aan kinderen met kanker of terminaal zieken, die worden verwelkomd, geholpen en vaak ereleden worden. Op Times Square, zittend op de schouders van zijn vader, liet het kind zich zien terwijl hij de symbolische pil nam.

Een gebaar waarvan we hopen dat het echt het einde zal zijn van een lange en gecompliceerde reis en wat tegelijkertijd iets meer hoop kan geven aan zoveel minder bedeelde kinderen, misschien zelfs door middel van een eenvoudige glimlach.

foto: Facebook
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt