Laten we empathische mensen niet uit het oog verliezen: zij zijn de enigen die in staat zijn om de dingen met onze ogen te zien - BekijkDezeVideo.nl
x
Laten we empathische mensen niet uit…
Ze knippen hun haar op dezelfde manier om verwarring te scheppen, en geven iedereen een belangrijke les in gelijkheid Het belang van iemand waarbij je je hart kunt luchten, een vriendin met wie je problemen en stemmingen kunt delen

Laten we empathische mensen niet uit het oog verliezen: zij zijn de enigen die in staat zijn om de dingen met onze ogen te zien

31 Oktober 2019 • Door Janine
2.506
Advertisement

De term empathie wordt soms overschat of gebruikt in contexten die niet passen bij de werkelijke betekenis van dit woord. Als een persoon aanwezig is, luistert of reageert op iemand die zijn hart lucht en stemmingen, wordt deze onmiddellijk als empathisch “gelabeld”.

Toch gaat een persoon die er echt in slaagt empathie uit te oefenen verder dan deze kenmerken. Het is een speciaal persoon in alle opzichten, die in sommige gevallen verrassend of irritant kan zijn, maar waar je echt geluk mee hebt hem aan je zijde te hebben. Laten we eens kijken waarom.

foto: Pxhere

Een empath is een soort "leugendetector", een persoon waar je beter nooit tegen liegt. Dit zijn geen "magische" gaven, maar een bovengemiddeld vermogen om zichzelf in de schoenen van anderen te plaatsen en erin te slagen oprechtheid, valsheid, slechte buien, geluk of elke verandering in stemming vast te leggen.

Het gaat dan verder dan het simpel zeggen "ik begrijp je" of "je hebt gelijk", maar van een houding die synoniem is met een diep gevoel. Bovengemiddelde vaardigheden, die voor de empath een voortdurende behoefte impliceren om op de hoogte te blijven van anderen. Als de mensen om hem heen zich verbergen of verschuilen, zal de empathische persoon echter teleurgesteld, bezorgd en geïrriteerd zijn, juist omdat hij zich op dat moment realiseert dat hij niet ontvangt wat hij kan geven.

foto: Unsplash

Om deze reden is de empathische persoon in staat om te begrijpen wanneer iemand liegt, door leugens onmiddellijk te ontmaskeren. Zoals gezegd, betekent dit niet dat hij dit met boosheid of slechtheid doet, maar hij gaat gewoon door met zijn vaardigheden van inlevingsvermogen en begrip.

Op dezelfde manier begrijpt een empath wanneer er iets mis is met de ander, ondanks het feit dat laatstgenoemde misschien doet alsof alles goed gaat. Authenticiteit is de eerste manier waarop ze de omringende wereld evalueren en meten en, net zoals ze het aan anderen geven, graag ontvangen.

Een empathisch persoon aan je zijde zou je dus niet bang moeten maken, omdat het betekent dat je weet dat je een persoon dicht bij je hebt die meer met onze ogen kan zien dan we denken. Als we echter boos en oneerlijk handelen, zal de empath ons kunnen begrijpen en ontmaskeren, en dit zou betekenen dat we zijn vertrouwen en alle hulp die hij ons zou kunnen geven verliezen. Het vinden van zo iemand is echter niet eenvoudig en zodra het gebeurt, zullen we begrijpen dat het zal zijn alsof je een schat tegenover je hebt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt