Deze verpleegster redde een 7 maanden oude baby door hem een gedeelte van haar lever te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze verpleegster redde een 7 maanden…
Tweede zoons komen vaker in de problemen: dat zegt een studie Je hebt een man nodig die zijn onvolwassen fase is gepasseerd en bereid is om een relatie aan te gaan

Deze verpleegster redde een 7 maanden oude baby door hem een gedeelte van haar lever te geven

3.811
Advertisement

Er zijn beroepen, zoals dat van arts of leraar, die een hogere mate van altruïsme en vrijgevigheid hebben. Een verpleegkundige werkzaam aan het Meridian Medical Center in St. Luke in Meridian, Idaho (VS), genaamd Sarah Harris, was de hoofdrolspeelster van een ongelooflijk gebaar, waardoor een prachtige 2-jarige jongen kon overleven. De kleine Cole was pas 2 maanden oud toen Sarah hem voor het eerst in het ziekenhuis ontmoette en een wanhopige behoefte aan een levertransplantatie had. Nadat ze ontdekte dat ze compatibel was, dacht de verpleegster er geen twee keer over na om een deel van haar lever te geven om de baby te laten overleven.

De kleine Cole Carter kreeg de diagnose galatresie, een zeldzame ziekte waarbij de galwegen zowel binnen als buiten de lever aangetast en geblokkeerd zijn; op deze manier kan de gal niet in de darm stromen, waardoor het zich ophoopt in de lever en ernstige schade aan het organisme veroorzaakt.

Beide ouders, Josh en Jessica, waren helaas niet compatibel en het idee om niet te weten of ze ooit een andere donor voor hun kind zouden ontvangen, bracht hen in een staat van ongekende onrust en wanhoop.

Dus toen Sarah Harris ontdekte dat ze dezelfde bloedgroep had als het kind, besloot ze te helpen. Voor kleine Cole was de verpleegster zelfs de enige kans om te overleven. "Toen ik de bezorgdheid van de moeder van het kind zag, dacht ik, onze kinderen zijn groot en gezond. Ik zou het kunnen doen," zei de verpleegster - “Hij verdient het om te leven. Hij verdient een kans en zonder donatie heeft hij die niet”.

Sarah praatte met de artsen om te begrijpen wat zo'n donatie zou betekenen en uiteindelijk besloot ze donor te worden. Ze schreef haar naam en telefoonnummer op een stuk papier en gaf het aan de familie van Cole.

Advertisement

In 12 hours Cole will head into his big surgery, his big journey. We were admitted this morning to start all the prep...

Pubblicato da Cole's Liver Adventures su Lunedì 1 aprile 2019

Jessica, de moeder van de baby, was aanvankelijk geschokt: "Ik dacht dat deze vrouw gek was. Ik vroeg mezelf af wie deze vrouw was, die we nooit eerder hadden ontmoet en die Cole nog maar kort kende, en zei: 'Oh ja hoor, neem alsjeblieft de helft van mijn lever'''.

Gelukkig was Sarah compatibel met Cole en, na alle noodzakelijke tests, vond de transplantatie plaats in Seattle, toen de baby slechts 7 maanden oud was.

This woman. When I got good news today she is the first person, other than Josh, that I wanted to call. There is little...

Pubblicato da Cole's Liver Adventures su Giovedì 1 agosto 2019

De transplantatie was een succes, Sarah verliet de operatiekamer en herstelde snel; voor Cole kostte het herstel wat meer moeite en het hele gezin moest op de tanden bijten en 4 maanden in Seattle wonen. Om elkaar moed in te praten, hebben de ouders een Facebook-pagina geopend om zichzelf aan te moedigen en geïnteresseerde mensen op de hoogte te houden van de gezondheid van de kleine Cole.

Cole is walking! I was on a speaker phone call friday with Sarah (his donor) and she asked if he is walking yet. Right...

Pubblicato da Cole's Liver Adventures su Domenica 29 settembre 2019

Cole werd 1 jaar oud, keerde terug naar Meridian met zijn familie, die veel contact bleef houden met Sarah, de verpleegster, en haar man. Beide brengen Cole vaak een bezoekje.

Een bewogen verhaal dat gelukkig op de beste manier is opgelost. Een verhaal dat mensen uitnodigt om te overwegen orgaandonor te worden: veel mensen, net als de kleine Cole, wachten om gered te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt