Altijd vastgehouden aan een ketting, kreeg hij alleen wat botten: de liefde van deze vrouw verloste hem - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Altijd vastgehouden aan een ketting,…
Gehoorzamen uit respect, niet uit angst: een fundamentele voorwaarde in de opvoeding van kinderen Deze twee kinderen besluiten zich op dezelfde manier te kleden om eruit te zien als een tweeling en leren de waarde van gelijkheid

Altijd vastgehouden aan een ketting, kreeg hij alleen wat botten: de liefde van deze vrouw verloste hem

Door Janine
4.601
Advertisement

Sommige keuzes in het leven te licht opnemen kan je duur komen te staan: het adopteren of, erger nog, het kopen van een hond, als je niet zeker weet of je hem kunt houden, betekent het dier veroordelen tot een leven van lijden.

Odin is een hond die toen hij werd gevonden er niet eens uitzag als een hond, nog minder kon worden gezegd dat hij een majestueuze Alaskan Malamute was. Maar de kracht van liefde en adequate zorg bracht hem terug in goede gezondheid en in al zijn pracht. De transformatie is buitengewoon.

foto: Sydney Schelkopf

Odin werd het hele jaar door door zijn oude eigenaren buiten aan de ketting gehouden: in de zon, in de regen of de kou, had Odin een reeks complicaties ontwikkeld, van huidinfecties tot darmparasieten, tot gebroken botten en ondervoeding.

Iemand riep om hulp, die door de hond werd ontroerd, die er elke dag slechter uit zag. Sydney Schelkopf begon hem alle zorg te geven die hij nodig had, naast de juiste dosis liefde.

foto: Sydney Schelkopf

De vrouw realiseerde zich dat niet alleen de wonden op het lichaam van Odin een groot probleem waren: de hond had emotionele wonden die heel moeilijk te genezen zouden zijn geweest. Zijn adoptie liep gevaar als hij een agressieve hond zou blijken te zijn. In de eerste dagen in het huis van Sydney bleek Odin verlegen en altijd alert: zijn lichaam verspreidde een stinkende geur door de wonden, hij liep rond en keek altijd rond alsof hij verwachtte dat iemand hem elk moment zou slaan.

De tweede nacht bleek Odin rustiger te zijn, met zijn nieuwe baasje: "Hij ging op bed liggen en legde zijn benige lichaam op me. Hij keek me aan met grote ogen en viel in slaap in een omhelzing vol liefde. Ik wist dat Odin de plek had gevonden waarin hij moest zijn".

Advertisement
foto: Sydney Schelkopf

De vrouw wilde de hond niet nog een trauma bezorgen, als hij naar een ander gezin zou moeten verhuizen: dus besloot ze hem bij haar te houden. In korte tijd begon Odin tekenen van verbetering te vertonen, tot het punt dat hij er als een prachtige hond uitzag: een grote Alaskan Malamute.

Maar de strijd van Odin is nog lang niet voorbij: hij moet nog herstellen van interne infecties die niet gemakkelijk zijn op te lossen.

foto: Sydney Schelkopf

De jaren die hij in de kou en in slechte handen had doorbracht, wogen zwaar op zijn gezondheid: niemand weet of Odin ooit volledig zal herstellen. Wat ons echter moet verheugen is dat, ongeacht hoe lang hij leeft, zijn dagen voortaan vol liefde zullen zijn dankzij zijn nieuwe baasje.

foto: Sydney Schelkopf

We kunnen ook zeker zijn van iets anders: Odin zal voor altijd dankbaar zijn voor iedereen die hem op de een of andere manier heeft geholpen het vertrouwen in de mens terug te winnen, zelfs al was het maar met een knuffel.

Achter een agressieve hond is er bijna altijd een schuldige die op twee benen loopt, niet op vier.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt