Bekritiseerd omdat ze een heel jong kind voor de grap hadden "getatoeëerd": de ouders wilden bijpassende tatoeages hebben

Janine image
door Janine

02 December 2022

Bekritiseerd omdat ze een heel jong kind voor de grap hadden "getatoeëerd": de ouders wilden bijpassende tatoeages hebben
Advertisement

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een tatoeage: er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een ​​ontwerp of een belangrijk symbool op hun huid te laten drukken dat hun wezen verfraait en toont. Er is geen standaardleeftijd om er een te krijgen, zozeer zelfs dat velen hun eerste tatoeage pas na de leeftijd van 50 jaar nemen, maar je moet natuurlijk meerderjarig zijn. Daarom is de hoofdrolspeelster, de tatoeëerder, in dit verhaal in feite overspoeld met kritiek na het publiceren van een video waarin ze laat zien dat ze een "tatoeage" bij een kind laat zetten.

via TikTok / ayalatattoo1

Advertisement
TikTok / ayalatattoo1

TikTok / ayalatattoo1

Ayala Bratt, 22 jaar - een professionele artiest sinds drie jaar - werd bekritiseerd omdat ze een nep-tatoeage op een kind had aangebracht, zodat ze de stijl van zijn ouders kon “matchen”. In de clip, die bijna 26 miljoen keer is bekeken, is te zien hoe Ayala een sticker op het been van een heel jong kind plakt, terwijl een man hem afleidt door met zijn ene hand te zwaaien en hem met de andere vast te houden. Een paar seconden en de kleine heeft een tatoeage volgens de laatste mode, zeer vergelijkbaar met die van zijn mama en papa.

De scène kreeg veel kritiek van TikTok-gebruikers, omdat velen van hen dachten dat de tatoeage permanent was: "Vertel me alsjeblieft dat dit een grap is", schreef een gebruiker. Het gaat natuurlijk om tijdelijke inkt, zo’n tatoeage die met een beetje zeep en water kan worden verwijderd, maar dit stopte de controverse onder gebruikers niet: "Ergens ter wereld heeft iemand het echt gedaan", merkte een bezorgd meisje op.

Advertisement
TikTok / ayalatattoo1

TikTok / ayalatattoo1

Ayala nam nota van de ontvangen negatieve opmerkingen en probeerde uit te leggen hoe kinderen een positieve ervaring kunnen hebben door meer over tatoeages te weten. "Nadat ik mijn video's op TikTok had gedeeld, was er een gemengde reactie", legde de artiest uit. "Velen waren kritisch, maar sommige waren grappig."

"Ik denk dat het helemaal juist is om kinderen de wereld van tatoeages te laten zien," merkte Ayala op. "Het is gewoon kunst en het is een manier om jezelf uit te drukken", voegde ze eraan toe. Wat denk jij ervan?

Advertisement