Op 10-jarige leeftijd wordt hij vergeleken met Picasso: zijn schilderijen worden voor duizenden dollars verkocht

Janine image
door Janine

17 Oktober 2022

Op 10-jarige leeftijd wordt hij vergeleken met Picasso: zijn schilderijen worden voor duizenden dollars verkocht
Advertisement

De geschiedenis leert ons dat de wereld vol talenten is, mensen die dankzij hun intuïtie en hun creativiteit beroemd zijn geworden en een stempel hebben gedrukt op het pad van de verschillende disciplines. Zo was het voor wetenschappers, uitvinders, kunstenaars, die prachtige werken creëerden die in de hoofden van mensen bleven en van generatie op generatie werden doorgegeven.

De roem van elk personage hangt echter niet alleen af ​​van wat er is gedaan, maar ook van de leeftijd waarop ze zijn begonnen. Denk vooral aan één voorbeeld: Mozart, de componist die iedereen fascineert al sinds hij zes jaar was. In een vergelijkbare situatie, maar in een andere artistieke context, vinden we de jonge kunstenaar waarover we je willen vertellen. Een jongen die er op 10-jarige leeftijd in slaagde dat mensen over hem praten vanwege de prachtige werken die hij weet te maken.

via New York Times

Advertisement
andresvalenciaart/Instagram

andresvalenciaart/Instagram

Andrés Valencia is een echt wonderkind die op zeer jonge leeftijd begon met schilderen: hij was pas 4 jaar oud. Sinds hij urenlang tekende en nu in Californië woont, is de jongen niet meer gestopt en heeft hij zijn weg naar succes in totale afdaling voortgezet.

Toen Bernie Chase, eigenaar van de Chase Contemporary Art Gallery in New York, een van zijn eerste werken zag en de kunstenaar 100 dollar aanbood, gebeurde er iets belangrijks. Andrés vroeg $5.000 voor een schilderij en Chase accepteerde het. Zo begon zijn carrière en veranderde de jongen in een waar wonderkind.

Advertisement

Velen vergelijken hem, uiteraard vanwege zijn picturale stijl, met Picasso, zozeer zelfs dat het zijn bijnaam werd. In de loop van de tijd zijn zijn werken steeds meer verspreid en, afhankelijk van het schilderij, verkocht voor zeer hoge bedragen die zelfs opliepen tot 230.000 dollar. "Ik ben blij om mensen blij te maken met mijn schilderijen en om bij hen thuis te zijn" - zei hij.

Een onverwacht iets, vooral gezien het feit dat hij 10 jaar oud is en dat hij niet alleen graag cadeaus koopt voor al zijn vrienden met de verkoopopbrengst, maar ook veel geld geeft aan goede doelen. Een kleine man die, net als veel van zijn voorgangers, een verschil kon maken in de geschiedenis, niet alleen in artistiek opzicht, maar ook vanuit altruïstisch oogpunt.

Natuurlijk is het, gezien zijn jeugd, goed dat hij zijn behoeften als kind nooit uit het oog verliest, maar om deze reden zijn er de ouders om hem eraan te herinneren: "Onze zoon is in de eerste plaats een kind en geen beroemdheid", zei moeder Elsa. - Voor ons is het belangrijk dat hij het leuk vindt wat hij doet". Maar gezien de resultaten kan het niet anders.

We wensen hem veel geluk voor de toekomst.

Advertisement