Op een Spaanse school werd dierenbescherming geïntroduceerd als een schoolvak - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op een Spaanse school werd dierenbescherming…
Een 10-jarige jongen redde dankzij een geïmproviseerde kano enkele dieren die op het punt stonden te verdrinken Degenen die geboren zijn onder het teken van Tweeling liefhebben, betekent een beter persoon worden

Op een Spaanse school werd dierenbescherming geïntroduceerd als een schoolvak

Door Janine
2.109
Advertisement

Helaas horen we bijna dagelijks over mishandelde dieren: het meest betreurenswaardige is het feit dat de protagonisten van soortgelijke handelingen vaak heel jong zijn. De hedendaagse samenleving heeft veel waarden verloren, waaronder het respect voor andere levens, of het nu mensen of dieren zijn.

In het licht van deze realiteit heeft een Spaanse school besloten het vak "dierenbescherming" in het schoolprogramma op te nemen, waarmee kinderen wordt geleerd om van dieren te houden, hen te beschermen en respect te tonen.

via: El Espanol
foto: maxpixel

We bevinden ons in Granada, Spanje, in het Instituut CEIP Virgen de los Dolores: hier wordt naast wiskunde en geschiedenis ook dierenbescherming onderwezen. Het is de eerste keer dat een dergelijk vak wordt onderwezen, waarbij dieren en het respect voor hen centraal staan.

Het begon allemaal met het idee van een leraar die, ontmoedigd door enkele verhalen in het nieuws waarin kinderen dieren mishandelden, besloot een netwerk op te zetten tussen dierenwelzijnsverenigingen.

foto: maxpixel

Het doel van het vak is om de dieren te leren kennen, hun schoonheid te begrijpen en vervolgens te leren om ze te respecteren zoals andere levensvormen. Tijdens de uren over de bescherming van dieren wordt er ook gesproken over het werk van de verenigingen die de dieren beschermen en die voor de zwerfdieren zorgen. Zodoende leren de kinderen een vorm van vrije inzet, vrijwilligerswerk, als een bron van inspiratie om leren goed te doen zonder noodzakelijkerwijs iets terug te ontvangen.

We hebben vertrouwen in het succes van het Spaanse project, maar we hopen dat andere scholen binnenkort hier een voorbeeld aan zullen nemen!

Tags: DierenSchoolKinderen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt