Kusjes van mamma verlichten pijn en genezen wonden: de wetenschap heeft dit bevestigd - BekijkDezeVideo.nl
x
Kusjes van mamma verlichten pijn en…
De witte halve manen op de nagels: wat is het en wat kunnen ze onthullen over onze gezondheidstoestand Honing- en uiensiroop: een effectieve remedie tegen hoest

Kusjes van mamma verlichten pijn en genezen wonden: de wetenschap heeft dit bevestigd

29 November 2019 • Door Janine
2.631
Advertisement

Hoe vaak hebben we niet gezien dat moeders hun kinderen troosten met een kusje na een onschuldige valpartij? Dat gebaar dat vrouwen bijna uit instinct doen, heeft een zeer eenvoudige wetenschappelijke motivatie: de kussen van mamma’s hebben echt een helende kracht op echte of psychologische wonden. De omhelzing van je moeder op een moment van pijn of wanhoop is de meest natuurlijke en effectieve manier om moeilijke momenten te overwinnen: het is ook de wetenschap die dit bevestigt.

De Universiteit van Pittsburgh voerde een studie uit waarvan ontdekt werd dat moeders kussen genezende krachten hebben zoals homeopathie bij de behandeling van pijn. Het is geen toeval dat het een van de meest terugkerende scènes is wanneer een kind valt of bang is: de moeder troost het kind door hem te kussen, precies daar waar het kind pijn heeft.

De studie observeerde 250 kinderen die betrokken waren bij banale huishoudelijke ongevallen: het bleek dat kinderen die vaker kussen van hun moeder kregen sneller genazen dan anderen.

foto: peakpx

Ook een andere studie bevestigt de magie van de kus van de moeder op kinderen: professor Vicente Torres heeft ontdekt dat in menselijk speeksel een molecuul zit dat histatine wordt genoemd, dat een zeer belangrijke rol speelt bij de vorming van nieuw bloed, oftewel wondgenezing.

Kortom, de knuffels van een moeder zijn op de lange termijn nodig om een kind op te voeden dat zelfverzekerd is en op de korte termijn om fysieke pijn te verlichten.

Moeders, kus je kinderen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt