Deze vrouw bracht de nacht door met een stervende hond en troostte hem tijdens zijn laatste momenten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw bracht de nacht door met…
Probeer de Ram niet van gedachten te veranderen: hij weet onvoorspelbaar en verrassend te zijn De regel van de vier kado’s: een intelligente en originele manier om de kleintjes met Kerstmis tevreden te stellen

Deze vrouw bracht de nacht door met een stervende hond en troostte hem tijdens zijn laatste momenten

Door Janine
13.342
Advertisement

Helaas kent het leven met een hond of kat niet alleen gelukkige momenten, zorgeloze spelletjes, verwennerij en rust. Ook onze viervoetige vrienden kunnen, net als wij, ziek worden en helaas in kritieke gezondheidstoestanden terechtkomen. Voor een eigenaar zijn dit momenten die je niet snel zult vergeten.

In dergelijke contexten weet een mens die dicht bij zijn huisdier is geweest hoe belangrijk het is om hem tot het einde troost, veiligheid, genegenheid en warmte te geven. En precies dit besloot de vrouw te doen die de hoofdrol speelde in dit verhaal, met een gebaar dat veel mensen ontroerde.

via: The Dodo

Haar naam is Janine Guido, ze woont in Philadelphia, Pennsylvania en ze werkt voor een humanitaire organisatie genaamd Speranza Animal Rescue, die zich bezighoudt met dieren die van de straat zijn gered. Onder de vele ongelukkige wezens die door de opvang werden verwelkomd, werd Janine vooral getroffen door een pitbull, genaamd Watson, wiens gezondheid niet al te best was.

De hond leed namelijk aan kanker aan het ruggenmerg en de dierenartsen kwamen na grondig onderzoek tot de conclusie dat er voor hem geen grote levensverwachtingen waren. De ziekte was in een zo ver gevorderd stadium dat de behandelingen weinig hadden kunnen doen om hem te redden.

Na een paar dagen samen te hebben doorgebracht werd de toestand van Watson nog erger en Janine, zonder twee keer na te denken, besloot hem bij te staan tot het einde, op een moment dat heel moeilijk was voor de hond. De vrouw pakte dekens en kussens en ging alleen maar bij het arme dier liggen om de nacht met hem door te brengen.

Een eenvoudig gebaar, maar van enorm belang. De hond begreep dat er een menselijke vriendin naast hem lag die, met al haar genegenheid, hem probeerde te steunen. Hij ging naast Janine liggen en viel in slaap, tot de volgende ochtend, toen hij niet meer kon en Watson stierf.

Een triest verhaal, zonder twijfel, maar tegelijkertijd emotionerend en dat ook een sprankje geluk toont. Te midden van zoveel pijn is deze hond erin geslaagd zijn laatste uren geliefd en beschermd te leven, zoals het tijdens zijn leven had moeten zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt