Elke dag neemt deze man zijn verlamde hond mee voor een wandeling op een kar - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke dag neemt deze man zijn verlamde…
5 eenvoudige tips om je kerstster in leven te houden, ook na de feestdagen Dit kleine meisje draagt de helm van haar vader die brandweerman was op zijn begrafenis: de man kwam om tijdens de bosbranden in Australië

Elke dag neemt deze man zijn verlamde hond mee voor een wandeling op een kar

Door Janine
11.441
Advertisement

Iedereen die ooit het geluk heeft gehad om een hond aan zijn zijde te hebben, weet hoe deze prachtige en lieve wezens erin slagen om in zeer korte tijd volwaardige leden van de familie te worden, in staat om alle aandacht te verdienen die we aan onze geliefden besteden.

En, net als wij, hebben onze vierbenige vrienden wanneer ze ouder worden, meer zorg en aandacht nodig, vooral als ze worden getroffen door ziekten die hun leven moeilijk kunnen maken. De man waarover we je gaan vertellen weet erover mee te praten, de hoofdrolspeler van een eenvoudig maar betekenisvol gebaar, opgedragen aan zijn verlamde hond.

Toen Bryan Thompson een wandeling maakte door Shubie Park in Dartmouth, Massachusetts, werd zijn aandacht getrokken door een ontroerend tafereel, dat nauwelijks onopgemerkt zou zijn gebleven. Een man vervoerde namelijk zijn verlamde hond op een comfortabele kar, compleet met wielen, dekens, kussens en alles wat nodig was, zodat de hond geen last zou hebben van de kou.

De lichtharige hond lag opgerold in haar speciale "rolstoel" en genoot van een paar momenten in de open lucht, omringd door de besneeuwde natuur. Geïntrigeerd benaderde Bryan de eigenaar van het dier om een praatje te maken. Zo kwam hij er achter dat zijn viervoetige vriendin leed aan degeneratieve myelopathie (bij mensen ALS genoemd) en niet meer in staat was om op haar poten te lopen.

Een dramatische toestand, die helaas vaak voorkomt bij oudere honden, vooral bij middelgrote tot grote honden. Haar baasje was echter niet bereid te accepteren dat de gezondheidstoestand van de hond haar belette om buiten rond te lopen, daarom had hij een ontroerende oplossing. Aan boord van zijn kar kan de hond blijven profiteren van een mooie wandeling.

Advertisement

Bryan, onder de indruk van wat de man in het park hem vertelde, complimenteerde hem en zei dat hij een uitzonderlijk persoon was om het dier ondanks alles vreugde te laten ervaren. De eigenaar van de hond zei in reactie alleen dat zij in haar plaats hetzelfde zou hebben gedaan. Geplaatst op Facebook, ging het verhaal al snel het web rond, en verzamelde veel likes.

En we kunnen het nauwelijks geloven: elke dag geeft deze man met een groot hart een beetje van zijn nabijheid aan een wezen dat, net als vele andere honden, dezelfde onvoorwaardelijke liefde verdient die zij weet te bieden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt