Deze hond klampt zich wanhopig vast aan zijn baasje wanneer hij zich realiseert dat hij hem in het asiel achterlaat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze hond klampt zich wanhopig vast…
Verlegen maar tegelijkertijd “een buitenstaander”: degenen die geboren zijn onder het teken Vissen zijn een voortdurende ontdekking Deze schattige katten klimmen allemaal op bed en troosten hun baasje na een chirurgische ingreep

Deze hond klampt zich wanhopig vast aan zijn baasje wanneer hij zich realiseert dat hij hem in het asiel achterlaat

Door Janine
10.934
Advertisement

Helaas is het niet ongewoon dat een persoon om verschillende redenen wordt gedwongen zich van zijn hond te scheiden. Onze viervoetige vrienden zijn in feite geen "accessoires" waarover we kunnen beschikken wanneer we willen, maar wezens die respect en aandacht verdienen, net als mensen. Om deze reden beseffen veel mensen, na een eerste moment van enthousiasme, door geld of werkproblemen, dat ze eigenlijk niet voor een hond kunnen zorgen en besluiten er afstand van te doen.

Zoals Mozes, de pitbull, protagonist van ons verhaal, is overkomen. Een heel lieve hond die met een eenvoudig en spontaan gebaar veel mensen deed ontroeren, wat opnieuw aantoont hoe sterk de emoties van deze dieren kunnen zijn.

De familie van Mozes had hem ongeveer een jaar geleden geadopteerd. Om verschillende onvoorziene omstandigheden werden zijn eigenaren gedwongen naar een kleiner huis te verhuizen, en het enige huis waar ze het zich konden veroorloven om te gaan wonen, zou ook niet genoeg ruimte hebben gehad om de hond te huisvesten. Dus besloten ze de pitbull terug te brengen naar het asiel van waaruit ze hem hadden meegenomen.

Een aangrijpende keuze, die het dier enkele weken eerder al had waargenomen. Honden zijn zich in feite bewust van dergelijke dingen dankzij hun enorme vermogen om zich aan te passen aan de emoties van de mensen om hen heen. In de dagen voorafgaand aan zijn terugkeer naar de opvang verloor Mozes letterlijk alle enthousiasme en huilde hij vaak.

Het hoogtepunt van zoveel pijn was echter net zo voorspelbaar ten tijde van de onthechting. Bij het asiel aangekomen, toen zijn menselijke vrienden hem gedag zeiden, smeekte de hond hen letterlijk niet weg te gaan. Op dat moment filmde Nancy Klein, vrijwilligster bij de faciliteit, de scène, die het web over ging. De hond lijkt om hulp te vragen, klampt zich vast aan zijn baasje, wanhopig bij de gedachte dat hij weer zonder huis en gezin is.

Advertisement

Pubblicato da Nancy Klein su Domenica 22 gennaio 2017

Hij wist echter niet dat zijn verblijf in de dierenfaciliteit vrij kort zou zijn. Gelukkig voor hem en dankzij de inzet van de vrijwilligers van de opvang, werd Mozes geadopteerd door een nieuw gezin, die financieel gezien stabieler was, waar hij opnieuw alle genegenheid en liefde vond die hij nodig had.

De video waarin hij zich aan zijn oude baasjes vastklampte, diende niet alleen om veel adoptieverzoeken voor Mozes te verzamelen, maar ook om zoveel mogelijk mensen te dwingen naar de opvang te gaan en te vragen om een behoeftige hond te adopteren zoals deze prachtige pitbull. We hopen dat meer en meer honden de liefde, warmte en geluk zullen vinden die ze verdienen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt