Een vrouw verbood haar rokende schoonmoeder haar dochter aan te raken voordat ze zich had omgekleed en haar handen had gewassen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een vrouw verbood haar rokende schoonmoeder…
Een stel domme dieven zuigt per ongeluk uitwerpselen op van een bus, denkend dat het benzine is De geadopteerde pitbull kan niet stoppen met het omhelzen van het meisje dat hem uit een asiel heeft gehaald

Een vrouw verbood haar rokende schoonmoeder haar dochter aan te raken voordat ze zich had omgekleed en haar handen had gewassen

05 December 2019 • Door Janine
37.974
Advertisement

Net voor de geboorte van een kind kan het gebeuren dat de moeder wordt meegesleurd door een verlangen om het huis schoon te maken, zodat het "nest" dat de baby zal verwelkomen overal veilig en perfect is. In dit stadium kan het ook gebeuren dat je gewoonten veranderen en met slechte gewoonten, zoals roken, stopt.

Het gaat precies om die gewoonte waar de discussie tussen een vrouw en haar schoonmoeder om ging, die op het web terecht kwam toen de vrouw vroeg of ze goed handelde of niet: de toekomstige moeder eiste dat haar schoonmoeder - een stevige rookster - haar handen wast zich omkleedt voordat ze haar pasgeboren kleindochter oppakt. Een redelijk of absurd verzoek?

via: slate.com

Al geruime tijd hebben we het over derdehands rook, naast passief: deze laatste verwijst naar de rook ingeademd door iemand in de buurt, terwijl de rook van derden dat is wat je inademt uit de kleding en de huid van een roker, zelfs als hij op dat moment geen brandende sigaret in handen heeft. Dit type rook is zeer schadelijk, vooral voor pasgeborenen, in die zin dat het één van de oorzaken is van wiegendood.

Een goede gewoonte is om rokers te vragen niet te roken vlak voordat ze in contact komen met een pasgeborene, en schone kleren aan te trekken als ze op bezoek komen. Hoe redelijk dit ook is, het verhaal van de vrouw heeft het web verdeeld: er zijn mensen die het absurd vinden om een oma om zoiets te vragen, en er zijn er die in plaats daarvan beweren dat een moeder alles kan vragen als ze denkt dat dit goed is voor haar kind.

Er zijn ook mensen die erop wezen dat derdehands rook bijna onmogelijk te vermijden is als de roker een naast familielid is: wanneer de vrouw haar schoonmoeder gaat bezoeken met haar dochter, zal het heel moeilijk zijn om te ontsnappen aan de stoffen van de bank, tapijten en de lucht van het huis zelf.

De vraag blijft: deed ze er goed of slecht aan om haar schoonmoeder te vragen zich om te kleden en haar handen te wassen voordat ze haar kleindochter aanraakte?

Tags: FamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt