De draden van bananen moeten niet worden verwijderd: ze zijn rijk aan vezels en voedingsstoffen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De draden van bananen moeten niet worden…
Een weesolifant wordt naar een opvangcentrum gebracht waar hij genegenheid vindt van een struisvogel waarvan hij denkt dat het een olifant is Vastberaden en meelevend, degenen die worden geboren onder het teken van Kreeft, kunnen iedereen onverwachte emoties geven

De draden van bananen moeten niet worden verwijderd: ze zijn rijk aan vezels en voedingsstoffen

Door Janine
2.587
Advertisement

Bananen staan bekend als een uitstekende bron van kalium, nuttig om vervelende krampen te voorkomen: om deze reden mogen ze niet in onze fruitmand ontbreken. Om een banaan te eten, doen de meesten van ons twee dingen: de schil verwijderen, en vervolgens ook die draden die over de volledige lengte van de banaan lopen en die geen goed gedefinieerde smaak hebben. Er zijn mensen die ze niet alleen nutteloos vinden, maar zelfs erg vervelend.

Die draden hebben echter een specifieke reden en moeten niet worden verwijderd, om te profiteren van de nutritionele eigenschappen van het fruit.

foto: piqsels

De "draden" die zich in de bananenschil bevinden en die langs het eetbare deel lopen, hebben een zeer specifieke functie: ze dienen om water en andere voedingsstoffen in het fruit te verspreiden tijdens de groei.

Dr. Nicholas D. Gillitt, een expert in anorganische fysica en chemie, evenals voedingsdeskundige, voegt nuttige informatie over bananendraden toe: “De draden bevatten meerdere soorten vezels en structurele componenten, zodat ze hun functie kunnen vervullen".

foto: needpix

Om te profiteren van alle nutritionele eigenschappen waar de banaan om bekend staat, moet deze daarom worden geconsumeerd met al die draden die velen van ons zo irritant vinden: in rijp fruit komen de draden samen met de schil los, omdat ze hun taak hebben voltooid, terwijl ze in de minder volwassen bananen vast blijven zitten aan het deel dat we normaal eten. Er is daarom geen reden waarom de draden moeten worden verwijderd, tenzij we ze niet lekker vinden.

Bovendien moet worden gezegd dat de draden een klein deel van de banaan vormen en dus geen invloed hebben op de algehele nutritionele eigenschappen: als je ze niet wilt verwijderen, is het goed te weten dat ze eetbaar zijn, geen kwaad kunnen, maar integendeel, het is dankzij hen dat we bananen kunnen eten en profiteren van hun kalium!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt