Op 86-jarige leeftijd besloot ze iets aan haar scoliose te doen: dankzij yoga kan de oudere vrouw weer lopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op 86-jarige leeftijd besloot ze iets…
Er zit een doof kind in de klas: het kind dat naast hem zit vertelt hem over Roodkapje in gebarentaal Op 89-jarige leeftijd besluiten twee onafscheidelijke vriendinnen om samen in hetzelfde bejaardentehuis te gaan wonen

Op 86-jarige leeftijd besloot ze iets aan haar scoliose te doen: dankzij yoga kan de oudere vrouw weer lopen

Door Janine
2.067
Advertisement

In de afgelopen jaren is yoga een van de bekangrijkste fysieke trainingen geweest voor de buitengewoon gunstige effecten op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. En in sommige gevallen is het een van de weinige permanente en effectieve therapieën voor enkele gezondheidsproblemen gebleken. De oudere vrouw Anna Pesce had lange tijd geleden onder de toestand van haar gebogen rug, genaamd scoliose, en op haar 86e was deze toestand zo ernstig geworden dat ze in een rolstoel terecht kwam.

Scoliose komt vaker voor dan mensen denken en betekent dat patiënten een prominente kromming in hun wervelkolom hebben. Alleen al in de Verenigde Staten treft de aandoening meer dan 4 miljoen mensen. De meeste patiënten wordt een beugel aangeboden voor spinale correctie of zelfs een operatie om scoliose te behandelen, maar het meest effectieve medicijn voor deze aandoening is ongetwijfeld lichamelijke oefening.

Nadat Anna Pesce besefte dat haar ruggengraat haar leven overnam, wist ze dat ze iets anders moest doen om haar pijn te verzachten. De vrouw legde uit: "Ik heb alles geprobeerd: acupunctuur, een fysiotherapeut en een chiropractor. Je voelt je tijdelijk goed, maar de pijn komt snel terug."

Na de mislukte pogingen van verschillende therapieën om de last van permanente pijn te verlichten, stelde Anna's dochter haar moeder voor aan Rachel Jesien, een yoga-instructrice en rugspecialiste.

De twee begonnen snel samen te werken, leerden verschillende eigenschappen en juiste houdingen, en hielpen Anna. Na slechts een maand aangename yoga-oefeningen slaagde Anna erin weer te lopen.

Advertisement

Yoga heeft talloze voordelen aangetoond voor het behandelen van verschillende fysieke en mentale aandoeningen, van obesitas tot hartaandoeningen, tot stress en depressie. Om deze reden wenden veel meer mensen over de hele wereld zich tot yoga als een vorm van behandeling voor diverse aandoeningen in plaats van medicijnen te nemen en behandelingen te krijgen die de aandoening zelfs kunnen verergeren.

Het verhaal van de 86-jarige Anna Pesce moedigt ons zeker aan om onze mouwen op te stropen en een cursus yoga te starten die ons lichaam veel goed zal doen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt