Dit 5-jarige meisje verkoopt warme chocolademelk en koekjes om de schulden van de mensa van haar klasgenoten te betalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit 5-jarige meisje verkoopt warme chocolademelk…
De moeder van een autistisch kind ontdekt via Whatsapp dat haar zoon is uitgesloten van de kerstuitvoering Een priester weigert deze baby te dopen omdat hij gelooft dat haar moedervlek besmettelijk is

Dit 5-jarige meisje verkoopt warme chocolademelk en koekjes om de schulden van de mensa van haar klasgenoten te betalen

Door Janine
4.711
Advertisement

Vriendelijkheid is een waarde die op de meest uiteenlopende vormen en manieren in de praktijk kan worden gebracht. Het moet niet vanzelfsprekend lijken, of misschien een verspilling van tijd, want in een wereld als vandaag, waar daden van menselijkheid steeds schaarser worden, heb je echt iemand nodig om positieve lessen in solidariteit te geven.

Zoals in het geval van Katelynn Hardee, een Amerikaans meisje van slechts 5 jaar, die besloot haar klasgenoten op een ontroerende en tegelijkertijd motiverende manier te helpen.

via: MSN.com

Wat heeft ze gedaan? Met grote wilskracht begon ze warme chocolademelk en versgebakken koekjes te verkopen in een kraampje om de schulden af te betalen van 123 leerlingen die de schoolmensa niet konden betalen. Dit zijn kinderen net als zij, maar ze hadden niet het geluk om dezelfde "privileges" te hebben.

Eigenlijk zou geen enkel kind de hele dag op school moeten zitten zonder te kunnen eten. En Katelynn, zich bewust van dit alles, besloot hen een handje te helpen met een prachtig gebaar. Met de hulp van haar moeder zette ze een kraampje op, waarvan de inkomsten allemaal bestemd zijn om de schulden van de minder bedeelde leerlingen af te betalen op haar school in San Diego.

Het kleine meisje werkte hard om koekjes te bakken en warme chocolademelk klaar te maken, en ze besteedde veel van haar vrije tijd in het weekend. Haar gebaar van solidariteit had onmiddellijk een grote weerklank, het trok de aandacht van veel mensen, evenals de directeur van haar school, die het kind een prijs toewees om haar altruïstische actie te erkennen en te waarderen.

Het geld dat werd verzameld uit de verkoop van de kleine Katelynn, was uiteindelijk genoeg om de schulden te betalen en een maaltijd of een snack te garanderen aan alle leerlingen die het zich niet konden veroorloven. Het is een echt stimulerend en motiverend gebaar, temeer omdat het door een kind wordt uitgevoerd. Soms weten onze kleintjes echt hoe ze ons enorme lessen kunnen geven, waar we allemaal inspiratie uit moeten halen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt